Diéta mítoszok - Káposztaleves diéta

Írta:
Diéta mítoszok - Káposztaleves diéta

Abból indul ki módszer, hogy a káposztaleves és különböző fajtái annyira kevés kalóriát tartalmaznak, hogy bármennyit ehettünk belőle. Ez így leegyszerűsítve igaz is. Persze ilyenkor hajlamosak vagyunk abba a csapdába esni, hogy dupla adagokat eszünk, vagy épp másból eszük többet, mondván a káposzta levessel úgy is fogytam. Számoljunk akkor egy kicsit, 1 adag(400g/4dl) 100-200 kcal-s leves körülbelül 2 órás időtávra elegendő egy normál test alkatú ember számára és még jól is lehet vele lakni. Ez nem is olyan rossz, csak az a baj, hogy ez csak egy recept, aki hónapokig diétázik az minden nap ezt fogja enni, pláne, ha nem is szereti és csak kényszerből kell? Valószínű egy hét után megunja és feladja. A diétázás nem abból áll, hogy van egy tuti receptünk majd azt eszük állandóan és, ha valami változatosságra vágyunk akkor nem tudjuk, hogy mit együnk. Ilyenkor van az, hogy folytatjuk az eddigi életmódunkat és esszük a gyors kajákat és csodálkozunk, hogy nem fogyunk egy grammot se. Ha még sikerülne is fogynunk és tegyük fel, hogy elértük a kívánt célunk, joggal gondolhatod, hogy abbahagyod a káposztaleves diétát és visszaállsz az általad jól megszokott étrendre, mert úgy te már lefogytál és megérdemled. Életbe lép a jojó effektus, mert ugye amitől régen elhíztál attól most miért ne híznál el újra?

káposztaleves

A másik dolog, hogy különböző oldalak 3-4 kg-t fogyást ígérnek egy hétre. Kérdezem én, hogy ez az érték egy 200 kg-s emberre vagy 70-kg-ra vonatkozik, csak, mert nem mindegy. De meg is válaszolom gyorsan, természetesen egy 200 kg-ra, mert ennyit fogyni csak nagyon nagy súlyból lehet. De, mint a fent leírt következtetésből kiolvasható, még ennyit se fogunk fogyni. (Úristen, most láttam egy heti -9 kg-s fogyás ígéretet!) Akkor ott van a káposztaleves kapszula, amitől nagyobb átverésről még nem is hallottam és még PÉNZÉRT adják! Az eszem megáll amikor erről hallok másoktól. Ugye a káposztaleves még jó is, egészséges is, egy nagyon jó étel a diétázóknak, ami alacsony kalória értéket biztosít és még jól is lakunk tőle, ami nagyon fontos. Ebben a kapszulában maximum az ásványi anyagok és a vitaminok lehetnek jelen(bár hozzá teszem ha tényleg a levesből csinálják akkor a főzés sokan kimegy a vitamin tartalom). Kalória tartalom semmi. De akkor mitől fogunk jól lakni? Pár óra múlva, szadistáknak pár nap múlva olyan falási roham tőr rájuk, hogy az egész hűtőt és éléskamrát kieszik.

káaposztaleves kapszula

Összegezve, a káposztaleves nagyon jó, de tényleg, csak ezt enni egyfolytában nem lehet. Az egyetlen járható út, ha hetente párszor fogyasztod és megtanulod az ételek tápértékét, hogy kiegyensúlyozott étrendet tudj követni, ami az egészséges fogyás és az utána következő súly megtartásban fog segíteni. Én ebben fogok segíteni neked a jövőben. Aki meg éppen most vette be a kapszuláját, nyugodtan toljon be még mellé pár gyümölcsöt.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás