Fogyni szeretnék, diéta vagy sport?

Írta:
Fogyni szeretnék, diéta vagy sport?

Diéta vagy sport, talán ez az a kérdés, amire rengeteg választ fogsz találni a neten. Én is most egy válasszal készülők neked, ami reményeim szerint kielégítő lesz. Az első kérdés, amit fel kell tenned magadnak, hogy menjünk-e el orvoshoz kivizsgálásra, hogy biztosan ki fogjuk-e bírni a fogyással járó folyamatokat? Persze, miért ne menjünk, csak okosabbak lehetünk tőle. Én nem mentem el annak idején, őszintén eszembe se jutott, úgyhogy mindenki maga döntse ezt el. A második kérdés az szokott lenni, hogy diétázzak vagy sportoljak, esetleg mindkettő? Ha rám hallgatsz akkor mindkettő! De haladjunk azért sorba, van előnye és hátránya a sportnak és a diétának is.

sportoljak vagy diétázzak

Sokan vannak úgy vele, hogy "Én aztán sose fognak diétázni, mert nem bírom ki, hogy ne egyek egy jót", ezért kötnek ki sokan a sport mellett. Persze lehet ezt mondani, csak az a baj, hogy csak sporttal, tegyük fel heti 3 futással(mert ugye ez a legnépszerűbb) semmit nem fogsz elérni, csak hitegetni fogod magad, hogy "igen le fogok fogyni". Elmehetünk futni napi egy órára, hogy az energiánkat égessük el, csakhogy egy 5 perces zsemle megevésekor ezt vissza is pótoljuk. Itt azért hangsúlyoznom kell, hogy enni kell és kötelező is, csak nem mindegy, hogy mit. És akkor még nem is biztos, hogy bírni fogjuk azt az egy óra futást a végéig. Bármennyire is szeretjük a sportot, sportolással lefogyni nem fog sikerülni, mert a helytelen táplálkozás következtében, nem tudunk annyit energiát elégetni, hogy beinduljon a fogyás folyamata. A sport jó és hasznos, de nem elég. Főleg azért sem, mert senkinek nincs annyi ideje, hogy egész nap a futópadon vagy a szabadban járassa magát. Ide kell a diéta is.

diéta vagy sport

"Tehát akkor csak diétázzak?" Nem. Amint elkezdünk helyesen diétázni és nem csak a sport szerepel a repertoárunkban, máris látni fogjuk, hogy megindulnak a kilók lefele. Persze ilyenkor keress rá mindenki a neten, hogy milyen diéta lenne számára a legjobb, amit be tud illeszteni a mindennapjaiba. Az a helyzet, hogy bődületes nagy baromságokat lehet olvasni éppen milyen diéta módszert találtak ki. Nem csoda, hogy ennyi kövér ember él és mozog, és nem csoda, hogy akinek még sikerült is valamilyen eredményt elérni, fele annyi idő alatt vissza fogja hízni. Nem kell félni, ez blog pont erre a célra lett létrehozva, hogy segítsen mindenkinek, aki elég eltökélt abban, hogy a helyes útra lépjen, és egy új testet kapjon magától betartható diéta mellett. Ez mind nagyon szép és jó, csak egy bökkenő van. A diéta közben nem csak a zsírtól szabadulunk meg, hanem izomtömegünkből is elkezdünk fogyni, ami nem éppen a legjobb dolog hosszútávon. Tehát a legideálisabb számunkra, ha elkezdünk diétázni, ami azért jó, mert csak így tudjuk beindítani a fogyás folyamatát és az elvesztett izomtömeget heti kettő, háromszori sport mellett visszapótoljuk. Leginkább erősítő edzésekre kell gondolni kardió mozgásokkal vegyítve. Én se csináltam másképp és vékonyabb, de izmosabb lettem mára.

Ha segítségre lenne szükséged sport és diéta téren, akkor jelentkezz nyugodtan Diéta tanácsadásra vagy iratkozz fel az ingyenes diéta tanfolyamukra.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás