Bezabáltam, annyira bűntudatom van!

Írta:
Bezabáltam, annyira bűntudatom van!

Most akkor hízni fogok?

Ugye, mindenkitől elhangzott már ez a mondat: "Úgy bezabáltam". Akár hangosan, akár gondolatban. Nehéz megállni mikor farkaséhesek vagyunk, hogy ne együk ki a hűtőt, amikor alkalmunk van rá. De miről is van szó? Ez az szokta jelenteni, hogy annyit ettünk, ittunk és annyira tele van a gyomrunk, hogy már úgy érezzük szétpukkan a hasunk. Ez most akkor rosszat jelent? Igen is, meg nem is.

bezabáltam

Bezabáltam mit tegyek?

El leginkább attól függ, hogy mivel laktál annyira jól. Ha süteményekkel és gyors kajával lakunk jól, akkor az már átcsap az egészségtelen étkezésbe és nagy valószínűséggel túl lépjük vele a kalóriakeretünket az adott étkezés alkalmával. Ugyanis, ha többet eszünk az éppen aktuális energiaszükségletünknél, akkor a testünk a felesleget elraktározza, amit nem igazán szeretne senki se. Másodsorban azért is baj, mert minden ilyen étkezéssel tágul a gyomor és egyre nehezebb lesz jól lakni, ami azt jelenti, hogy egyre többet és többet fogunk kívánni. Beindul ez az ördögi kör és már a tükör előtt is elszörnyülködünk saját magunk látványától. Tehát célszerű kerülni az "úgy bezabáltam" mondatok étkezés után és kontrollálni magad. Tovább figyeld meg, hogyha vársz az étkezés után 20 percet és csak fele annyit eszel, akkor is eljön a jól lakottság érzése.

Jóllakottság kellemes érzése

Persze meg van a jóllakottság érzésnek az előnye is egy diétázó számára. Nem feltétlenül jó mindig, ha kevés étel van a gyomrodba. Lehet úgy is kevés kalóriát enni, hogy közben sokat eszünk és már-már kipukkanunk. A jóllakottságban az a szép, hogy utána már biztos nem fogsz enni és ha sikerült kevesebb kalóriát enned, akkor még fogyni is fogsz. Mindezt, hogy érheted el? Úgy, hogy sok zöldséget, levest, főzeléket és összességében sok főtt ételt eszünk, amiben sok a víz és ebből következően kevésebb a kalória. Ez egy nagyon jó módszer az elhízás ellen. Jó magam is napi szinten ezeket eszem és még most is tartom a súlyom.

Ha csak ennyit betartasz máris értelmét veszti az "úgy bezabáltam" mondat vagy ha támogatásra lenne szükséged, akkor kérj diéta tanácsadást.

Kipróbálom

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta hízás