Lehet-e egy nap alatt 3 kilót hízni?

Írta:
Lehet-e egy nap alatt 3 kilót hízni?

Nem egyszer olvasok ehhez hasonló kérdéseket, akik kétségbe vannak esve, mert egyik napról a másikra 3 kiló pluszt mutat a mérlegjük. Egy gyors adat, 3 kg zsír=23.100 kcal. Vagyis egy nap alatt 23.100 kalóriát kell megennünk, ahhoz, hogy 3 kilót hízzünk. Mondanom se kell, hogy ez mennyire nevetséges. Egy átlag ember napi 2000-2200 kalória között eszek, ha megakarja tartani a súlyát. Elvi képtelenség teljesíteni ezt a feladatot, de persze ezt nem kihívásként szántam. Tovább mögött leírom mi állhat emögött.

omg lehet-e egy nap alatt 3 kilót hízni?

Először is ellenőrizzük a mérgelünket. Ugyanis a digitális mérlegek hajlamosak mást mutatni, mint valójában, ha elmozdítjuk a mérleget. Pontosan arról van szó, hogy a mérlegnek vízszintes pozícióban kell lenni, mert csak akkor mér helyesen. Ha kicsit ferdén a talaj egyenetlensége miatt vagy csak simán szönyegre rakjuk, máris 2-3 kilóval eltérhet a valós súlyodtól.

Belejátszhat emellett a test biólogiai müködése is. A testünk hosszabb rövidebb időre vizet tart vissza, emiatt megnőhet a súlyunk vagy egy intenzívebb testmozgást követően is. Amikor izomlázunk van másnap az izomzat vizet tart vissza ezzel segítve annak a regenerációját. Nem kizárt, hogy ezek együttesen is jelentkezhetnek, ráadásul nem kizárt az se, hogy nem szándékosan, de sokat is ettél aznap. Érdemes várni pár napot és helyesen beállítani a mérleget, tehát kemény, egyenes talajra rakni és meglátod, hogy visszafog mennyi a helyes értékre a súlyod.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta hízás