A mérleg bűv körében I. rész

Írta:
A mérleg bűv körében I. rész

fogyókúra egyik elengedhetetlen kelléke a mérlegünk, amivel nyomon tudjuk követni, hogy haladunk a kilók megszabadulásában. Az egyik hanem a legnépszerűbb mérő eszközünk, mégis nagyon sokan gondban vannak, mikor nem azt mutatja a mérleg amit tudnia kéne. Biztos sokan tapasztalták már, hogy annak ellenére, hogy helyesen diétáznak, számolják a kalóriákat mégse azt mutatja a mérleg, hogy fogynának. Ha huzamosabb ideig mérjük magunkat például naponta minden reggel és felírjuk az értékeket, észrevehetjük, hogy ciklikusan változik a súlyunk. Számomra nagy felfedezés volt, hogy nem statikusan fogyunk, tehát nem fog minden nap kevesebbet mutatni a mérleg, hanem egyszer többet, egyszer kevesebbet fog mutatni a mérleg. Ettől sokan megijednek, mert azt hiszik, hogy híztak, pedig ez nincs így.

mérleg diéta

A lenti grafikon egy másfél hónapos időszak a fogyásomból. Megfigyelhető, hogy fel alá vándorolom a súlyom. Jól látszódnak az alsó és a felső csúcsok. Az alsó csúcsok jelképezik az éppen akkor aktuális valódi súlyomat, a felső csúcsok pedig a víz visszatartás felső mértékét. Arról van szó, hogy a testünk folyamatosan tartja vissza a vizet, de egy idő után fokozatosan kiürül. Tehát az alsó csúcsoknál ürül ki teljesen és ezért, ekkor mérhetjük meg a testünk valódi súlyát és ez azaz az érték, ami meg mondja, hol is járunk a fogyókúrában.

testsúly grafikon

Hallottam olyanokról, akik ugyan mérték a súlyukat, nagy energiát adtak bele az edzésekbe és a diétába, de amikor meglátták, hogy felfele megy a súlyuk, amikor szerintük lefele kéne menni folyamatosan,ezért, annyira kiábrándultak az egészből, hogy abba is hagyták, mondván ez nem használ. Szegények, pedig csak folytatni kellett volna még pár napig és meglátták volna, hogy fogynak.

Súly megtartásra ugyan úgy igaz ez csak ezek az időszakok jobban elnyúlnak pár napról hetekre is. Tehát nem kell megijedni, ha 2 kiló pluszt mutat a mérleg, előbb utóbb vissza megy, ahogy velem is megtörtént, persze fontos, hogy helyes táplálkozás esetén várható ez. Viszont van egy jobb módszer a fogyásunk nyomonkövetésébben, ami mellesleg elég pontosan meghatározza, csúcspontok nélkül, hol járunk és milyen ütemben fogyunk. Ezt a 2. részben fogunk bővebben részletezni.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás