Este 6 óra után ne egyél, vagy mégis?

Írta:
Este 6 óra után ne egyél, vagy mégis?

Elég sokszor tanácsolják hozzá nemértő személyek a fogyni akaróknak, hogy este 6 után már ne egyenek semmit, mert az milyen jó módszer. Az elmélet abból indul ki, hogy este már nem vagyunk annyira fizikailag aktívak, így ne is együnk este 6 után, mert nem tudjuk lemozogni az elfogyasztott kalóriát. Csak, hogy egy átlag ember mire már elfeküdne elégé megéhezik és ilyenkor kezdődnek a éjszakai nagy zabálások. Ez a szabály egy statikus hozzáállás, amit hosszabb távon nem fogunk tudni betartani, aki próbálta biztos tudja miről beszélek. Ennek felváltására egy dinamikus módszer kell, amit be tudsz iktatni az életedbe, problémák nélkül.

este 6 után

Néhány éve én is úgy álltam hozzá, hogy annak érdekében, hogy fogni tudjon az ember este éhesen kell lefeküdni, mert a szervezett alvás közben nem kap energia bevitelt így a tartalékaiból kell azt pótolnia. Ez a szervezett rossz működését idézi elő és hosszabb távon akár még elhízáshoz is vezethet. Ma már úgy gondolom és a sikeres fogyásom is ebben erősít meg, hogy nagyot tévedtem. Az esti 6 utáni nemevés csak fél igazság és csak egy átlag emberre van megfogalmazva. Az igazság az, hogy egy diétázó számára, akinek fontos, hogy mikor mit eszik, meg kell határoznia, hogy mikor akar lefeküdni aznap. Ahhoz hogy tudjuk mikor ehetünk utoljára aznap meg kell szabni egy időpontot, például nekem 22 óra volt. Tehát, ha én 22 órakor már aludni szeretnék, akkor az a célszerű, hogy 3 órás időtávra együnk azzal 19 órakor kell meg ennünk a 3 órás vacsoránkat. Néha csináltam olyat is, hogy inkább 18 órakor ettem meg a vacsorámat és 21 órakor meg még egy almát, amiről tudtam, hogy egy órára elegendő. A lényeg tehát az, hogy annyit együnk, hogy fekvésig tartson csak ki. A 3 óra legyen a max. ennél tovább ne tervezzünk, mert tapasztalataim szerint nagy kalória tartalmú étel kell ahhoz, hogy 4-5 óráig kitartson. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor már valószínű el is raktározódik a felesleg. Persze lehet 2 órás időtávokban is gondolkozni, abszolút nincs korlátozva 3 óra alatt, hogy te mennyi időtávra szeretnél enni.

buli

Joggal merülhet fel az a kérdése, hogy mi van akkor elmegyek este bulizni vagy bármi más dolog miatt nem fekszek le időben, de nem is tudom előre mikor fogok lefeküdni? Ez egy nagyon jó kérdés, amire nem igazán lehet választ találni a netes diéta módszerek között. Pláne, ha hajnal 5 órakor jutunk el az ágyig és csak tegnap este 6 órakor ettünk utoljára. Mivel ébren töltjük az éjszakát is, ezért úgy kell enni, mint napközbe, tehát 19 órakor vacsora, 22 órakor uto-vacsora, 1 órakor uto-uto-vacsora és 4 órakor együnk egy gyümölcsöt vagy valami hasonló kalória tartalmú ételt. 5 órakor meg ugye megyünk aludni és jól kialudjuk magunkat, legalább 8 órát. Ez elég macerásan hangzik így, de sajnos ez az igazság, mert, ha egy rendszer szerint működik a szervezetünk, akkor azt a rendszer be kell tartani és kielégíteni annak az igényeit. Persze a bulizás, a hajnali nemalvás nem tartozik ezek közé, egy diétázó nem engedheti meg magának az ilyet, mert a kiadó alvás betartása elengedhetetlen a sikeres fogyás érdekében. Nem azt mondom, hogy akkor holnapra plusz kilók fognak megjelenni a hasadon, csak azt, hogy néha napján belefér, de úgy nem lehetünk sikeresek, ha nem tudjuk feláldozni az éjszakai kimaradásokat a diétánkból. Arról nem is beszélve, hogy a bulikon elő kerül az alkohol is, ami csúnya kalória bombákat tud produkálni. Másnap azért nem kell megijedni, hogy többet mutat majd a mérleg, mert elég sokat ettünk előző este és annak időbe telik mire kiürül.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás