A mérleg bűv körében II. rész

Írta:
A mérleg bűv körében II. rész

Az első részben a mérleg helyes használatáról volt szó és annak pontatlan értékeiről. A legpontosabb mércénk, amit otthon eltudunk végezni magunk, az a test kerületének mérése. Veszünk egy centit és lemérjük magunkat a testünk 3 fő pontján. Ez a mell, derék, és csípőbőség. Akik akarják még a karjuk, combjuk, nyakuk, vádlijukat is lemérhetik, hogy még pontosabb képet kapj és jobban tud monitorozni magad, hogy honnan, mennyit fogysz. Hónapok múlva nagyon jó képet fogsz kapni arról honnan indultál és hova jutottál.

derékbőség

Nagyon fontos, hogy a három fő mérési pontot a jó helyen mérjük. Eleinte még én is rossz helyen mértem, így sokáig hamis adatokat kaptam. A mellbőségnek a legegyszerűbb pontja a mellbimbó magassága férfiaknál és nőknél egyaránt. A derékbőséget a felső testünk legszűkebb pontján kell mérni, a köldökünk felett kb 5 centire. Érdemes több helyen is megmérni, hogy hol vagyunk a legkeskenyebb, ha nehézségünk van megtalálni ezt a pontot. De a fenti képen jól látszik kb hol van ez a pont. A csípőbőségünk gyakorlatilag a fenekünk közép magasságában található, tehát ahol a legvastagabb a testünk. Nem utolsó szempont kihúzni magunkat és levegő kifújás után végezni a mérést.

Az első részben megmutattam, hogy alakul a súlyunk fogyás következtében, a lenti képen a három fő mérési pont grafikonja látszódik ugyan annak a másfél hónapnak alapján. Itt már látható, hogy egyenletesebben csökkennek az értékek, bár a mellbőségnél még mindig van egy kis fel-le cikázás, viszont ez magyarázható azzal, hogy, ha edzünk a mellkasunkat, akkor az izom növekedés megmutatkozhat. Azonban nagyon jól megbízható, mert, ha a súlyunk emelkedik a víz visszatartás miatt,  a körméreteink maradnak a helyükön és nem változnak, sőt előfordul, hogy még csökkenést is mutatnak. Fontos megjegyezni, hogy a körméretek, nem fokozatosan, hanem egy szünet után egyik napról a másikra csökkenek, ez egy nagyon érdekes folyamat. Néha még meg is lehet előre mondani, mikor következik az újabb csökkenés. Ha valaki elkeseredik a mérleg látványától a diétázás alatt, ez lehet a legjobb módszer ennek kikerülésére és sosem fog cserben hagyni minket.

mellbőség, derékbőség, csipőbőség

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás