Kérlek, ne etess!

Írta:
Kérlek, ne etess!

Meg annyi példát tudnék felsorolni arról, hogy valaki nem önszántából, hanem mások miatt hízik el. Gondolom senkinek sem kell bemutatni, mikor összejön a család vagy vendégségbe megyünk rokonokhoz, akkor az egyik momentum, hogy ebédnél kínálgatnak mindennel csak együnk valamit. Nem kell messzire mennem, tegnap egyik rokonomnál ebédelni voltam, eldöntöttem mennyit szeretnék enni, mert fontos előre meghatározni, akár fogyni, akár súlyunkat szeretnék megtartani. Ennek ellenére, bármennyire is jól laktam és nem kértem volna többet, állandóan csak azt hallom, hogy egyél még, ez nem volt sok. Valamiért vendéglátogatásnál, a vendéglátó akaratlanul is tömni szeretné a másikba a kaját, mintha ez lenne az egyik fokmérője a vendéglátás milyenségének.

kérlek, ne etess

Sajnos ez egy idő után ördögi körhöz vezethet, mert, akire állandóan ráerőltetik a plusz sütit, amit ugyan nem kért volna, de mégis meg fog enni, az hajlamosabb lesz későbbiekben is többet enni. Figyeljünk oda ezekre a dolgokra, mert mi húzhatjuk a rövidebbet, mi fogunk szenvedni a túlsúlyunktól, nem pedig az, aki etet. Fontos, hogy határozottak legyünk és utasítsunk vissza minden olyat, amire alapvetően nem lenne szükségünk. Persze ezt könnyű mondani, nem mindig van az embernek annyi türelme másokkal szemben. Jó példa erre, ami évekkel ezelőtt történt velem, ekkor még nem zavar annyira a túlsúlyom és mit semmi tudtam a kalóriákról. Vendéglátásban voltam és, ahogy megérkeztünk máris kínálgattak italokkal, mint, ahogy egy jó házigazdához illik. Nincs is benne semmi rossz, persze akkor abban a pillanatban nem voltam szomjas így nem is kértem semmit. Merem kijelenteni azt, hogy ebben sem kéne semmi rossznak lennie. A vendéglátók hajlamosak ilyenkor azt hinni, velük van a probléma vagy azzal amivel megkínálnak. Ezért azon gondolkoznak, hogy mivel tudnának elcsábítani csak, azért, hogy mindenáron igyál már valamit. Velem sem történt másképp, 5 percenként nyomtak volna le valamit a torkomon és a türelmem körülbelül fél óra múlva elfogyott. Túlságosan is belefáradtam, hogy állandóan elutasítottam mindenkit és azért is elfogadtam csak, hogy hagyják már abba.

Pici dolgoknak tűnnek, de, ha nincs szükségünk, kalória bevitelre abban a pillanatban,  akkor ne hagyjuk, magunkat vagy, ha italról van szó akkor maradjunk csak a víznél, mert abból sose tudunk eleget inni. Ez a tanács csak fogyni akaróknak szól, nem kell mindenkinek megfogadnia.

cscsemő etetés

Ehhez kapcsolódik, a gyerekkori elhízás egyik oka is. Azon kívül, hogy mit adunk enni a gyerekünknek, nagyban befolyásolja az elhízást, hogy állandóan etetjük a gyereket annak ellenére, hogy nem kér már többet. Sokszor látjuk, halljuk, hogy a szülő mondja, hogy addig nem állhatsz fel az asztaltól, amíg mind meg nem etted. Rá kell világítani arra a tényre, hogy egy gyerek nem azonos kalória mennyiséget eszik, mint egy felnőtt. Egy gyerek nem fog éhségsztrájkot hirdetni. Nem tudja még mi a fogyás és hízás közti különbség, ezért úgy is annyit fog enni amennyit szükségét érzi. A felnőttkori rossz szokások a gyerekkorban kezdődnek, ha állandóan tömjük a gyereket, akkor ezt a szokást fogja megszokni és egyre többet és többet fog enni, amitől már nagyon nehéz megszabadulni felnőtt kora. Nem véletlenül van több millió jó húsban lévő magyar ember, állítom, hogy ez az egyik oka ennek. Aki olvassa most ebben a pillanatban az írásom, azok 60%-a túlsúlyos vagy elhízott. Ezek tények bárki bármit mondjon. Szinte már szerencsésnek kell éreznie magát egy vékony embernek, hogy ő nem tartozik ehhez a csoporthoz.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta hízás