Olcsóbb elhízni, mint lefogyni?

Írta:
Olcsóbb elhízni, mint lefogyni?

Az elhízás folyamata már ott kezdődik el, hogy, amikor bemegyünk egy boltba vásárolni, mit veszünk le a polcról. A legtöbb ember nem éppen a tehetős rétegből kerül ki, így egyik szempont náluk, hogy milyen ára van az adott terméknek. Az a szomorú helyzet, hogy általában az olcsóbb termékeket választják és azokból a gyártók kivonnak sok mindent és helyette mesterséges adalékanyagokkal tömik tele, ráadásul emellett telenyomják cukorral is. Aki látta a Fed Up dokumentumfilmet, amit egy előző posztban ajánlottam a figyelmetekbe, az láthatta, hogy milyen szinten cukrozzák az ételeinket, azért, hogy a nyelvünk és a szervezettünk megszokja az állandó cukor szintet. Emiatt állandóan kívánja az ember ugyanazt az ételt, így garantálva a cégek folyamatos profitját. Ráadásul ezek a termékeket úgy állítják össze, hogy minél gazdaságosabban jöjjön ki és minél olcsóbb legyen a vásárló számára.

supermarket

Ha ilyen cukrozott termékeket eszünk hirtelen megdobja az energia szintünket és túl gyorsan használja fel a szervezettünk, ráadásul a felesleg azonnal el is raktározódik. A valódi élelmiszerek, amik nincsenek feldolgozva és nincsen benne hozzáadott cukor, fokozatosan szívódik fel a szervezetben, így biztosítva a hosszabb időre való energia szintet. Ezt glikémiás indexnek (GI) nevezzük. Minél nagyobb a étel glikémiás indexe, annál gyorsabban szívódik fel a szervezetben és annál hamarabb fogunk újra megéhezni. Emiatt újra és újra enni akarunk. Ha tudatos vásárlók lennénk és tudatosan választanánk meg, mit veszünk és mit eszünk, akkor nagyon könnyű dolgunk lenne a súlyunk megtartásában. Idáig fejlődött a világunk, hogy olyan szinten elvagyunk látva élelmiszerrel, hogy szó szerint nem győzzünk enni. Minél nagyobb a kalóriatartalma egy élelmiszernek, annál olcsóbb, így az következik ebből, hogy elhízni olcsóbb, mint lefogyni alacsony kalóriatartalmú ételek vásárlásával és evésével. Viszont, amint lefogytunk és csak tartani szeretnénk a súlyunk, alapból kevesebbet kell ennünk, mint régi kövér önmagunkhoz képest, így olcsóbban jövünk ki, mert ezentúl nem kell annyit ennünk, hogy fent tartsuk a zsírrétegünket feleslegesen. Egy kövér embernek azért kell ugyanis sokat ennie, hogy a zsírrétegek megkapják a szükséges energiájukat, így biztosítva a fent maradásukat. Vagyis azért eszünk, hogy kövérek maradhassunk, elég szomorú tények ezek.

chips

Biztos van, aki most azt kérdezni, hogy, de én ezt nem tehetem meg, hogy drágábban vagy jobbat vegyek! Erre két választ tudok csak adni. Ez esetben próbáld magadnak megtermelni az élelmiszert. Nagyon, de nagyon sok kert nincs művelve. Akarat erőt kell vennünk magunkon és elkezdeni állatot tenyészteni vagy növény termeszteni. Ha valamilyen oknál fogva ezt se tudod megoldani, akkor sajnos az a szomorú hírem van, hogy örök kövérségre vagy ítélve. Aki nem hajlandó és nem tud változtatni a rossz szokásain az ne is várjon csodákat. Nekik marad a koplalás és az utána jövő visszahízás.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás