Ruha vásárlási tapasztalatok karcsúként!

Írta:
Ruha vásárlási tapasztalatok karcsúként!

Vagyunk páran a világban, akik a túlsúlyos életformából újra visszatérhetek a normálisak mondható karcsúk világába. Határtalan örömmel töltheti el az embert ez az érzés. Sok minden hozzátartozik ehhez, de én most saját tapasztalataimból kiindulva írnék pár sort a ruha vásárlás dilemmájáról. Főleg egy vékony ember szemszögéből.

női divat

Végre lefogytunk és végre búcsút mondhatunk a régi ruhatárunktól, a rengeteg XL és 6XL közötti darabjainktól és végre ránk passzoló ruhákban mutathatjuk meg magunkat a világnak. Számomra is nagy öröm volt, hogy mostantól S-s méretű ruháim lehetnek, amik az alakom természetes formáját adják vissza. Azonban hamar rá kellett jönnöm, hogy nem is van olyan egyszerű dolgom. Ugyanis a ruha gyártók követik a mai trendeket és nem csak a ruhák designjában, hanem a ruhák méreteiben is. Észre vették, hogy a világ lakosság egyre jobban terebélyesedik. Egyszerűen arról van szó, hogy előnyben részesítik a nagyobb méretek gyártását, így ezzel arányosan kevesebb a kisebb méretű ruhák gyártása. Nem egy ruháról kellett már lemondanom csak azért, mert nem volt belőle kisebb méret. Sőt sokszor volt olyan, hogy már alapból XL-lel kezdődtek a méretek. Nyilván a gyártóknak főleg az átlagot kell kielégíteniük, ezért a kisebb méreteket gyorsan elkapkodják. Ha csak Magyarországot nézzük, akkor itt egy átlagos ember túlsúlyosnak minősül, vagyis ők minimum L-s méretről indulnak. Én is voltam túlsúlyos, nekem is minimum L-s ruha kellett, pedig én nem sokkal voltam a túlsúlyosság határa felett. Ez az arány úgy néz ki, hogy az országunkban, hogy a lakosság 60%-a túlsúlyos vagy elhízott., tehát valamilyen szinten érthető, kiknek szeretnének megfelelni a gyártók. Azonban érdekes mód még mindig a karcsú emberek kapják a reklám megjelenéseket. Vajon ebben mikor lesz változás?

molett divat

Ezen tényeknek ellenére az megfigyelhető, hogy a kis méret hiánya leginkább az átlag jövedelműeket megcélzott boltoknál van jelen. Ha egy elegáns, sokszor márkásabb boltoknál nézzük a ruhaméreteket, akkor ott már nem igazán láthatunk hiányt a méretekből. Ez két okból következhet. Egyik, hogy általában a vékony és karcsú emberek azok, akiknél jól állnak az elegáns, testre simuló ruházatok. Ezek a test előnyős idomait emelik ki, ami egy elhízott embernél nem mindig válik előnyére. A másik ok, hogy a szegényebb réteg az, akik nem tehetik meg a minőségi tápanyagok fogyasztását, így könnyebb célpontokká válnak az elhízás tekintetében. Ezért, ha már minőségi tápanyagokra nem szívesen költenek, úgy az elegáns boltokban se fognak vásárolni. Ebből következően ezeknek a boltoknak a fizetőképes emberekre kell koncentrálniuk.

férfi divat

Most feltehetném azt a kérdést, hogy ki a hibás ebben az egészben? Én, aki vékonyabb vagyok az átlagtól és szeretnék egy vonzóbb külsőt magamnak vagy a ruha gyártók, akiknek nem annyira fontosak a vékony és karcsú emberek kiszolgálása, nehogy rajtuk maradjon az árú, esetleg a sok millió túlsúlyos ember, aki nem hajlandó változtatni az életén, mert, ha hajlandóak lennének, akkor nem növekedne a számuk évről évre a világban?

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás molett