Mondj nemet a bűnös kajára

Írta:
Mondj nemet a bűnös kajára

Sokan kérdezgetik, mi a sikeres fogyás titka? Sok helyes válasz lehetséges, talán minden válasz együttes alkalmazása, de az első és elengedhetetlen első lépés a sütemények, csokik, édességek elhagyása. Most biztos sokan mondják, hogy egy kis bűnözés belefér. Nem, nem fér bele, aki fogyni akar és komolyan gondolja annak nem fér bele! Ki is fejtem bővebben az okát.

sutemeny.jpg

Tudni kell, hogy azért annyira rosszak általában a sütemények, mert sok kalória sűrűsödik kis helyen. Ezt nagyjából mindenki tudja. Ha süteményt eszünk, akkor gyorsan tudunk nagy kalória mennyiséget bevinni a szervezetünkbe anélkül, hogy jóllakottság érzetünk legyen, magyarul gyorsan túl tudjuk enni magunkat, ami automatikus hízással jár. Egy darab süteménytől még senki nem fog hízni, de, ha főétkezés után esszük vagy nem egyet, hanem máris hármat, akkor igen magas az esélye. Ráadásul, ha csak sütit eszünk meg van rá az esély, hogy éhesek maradunk és fél óra múlva megint nyitogatjuk a hűtőt. Ezt kell elkerülnünk azzal, hogy nem eszünk többet bűnös kajákból, legalábbis, amíg diétázunk és fogyni szeretnénk.

Akinek 30-40 kiló feleslege van és tudja, hogy sok ilyen ételt eszik, annak már az is eredményt hozna, ha le tudna jönni a süteményekről, mert ebben az esetben mással pótolja a kimaradt étkezését, ami csak jobb fajta étel lehet. Ebben az esetben el lehet lavírozni, 5-10 kilóig, de utána, már további tudatos táplálkozásra van szüksége. Meg kell nézni miket eszik az illető és a kalóriadúsabb kajákat kiiktatni. Könnyű mondani, gondolják páran, de nincs csodaszer, enélkül senki nem fog lefogyni, vagy sportolhatsz egész nap orrba szájba. A probléma ott kezdődik, hogy hiába fogy le valaki 30-40 kilót, ha nem tud lemondani az édességről. Amint lefogyott újra és újra elfog hízni, mert nem lehet lefogyni addig, amíg nem tudsz nemet mondani, de még, ha sikerül is, nem fogod bírni fent tartani a súlyod hosszútávon. Amint abbahagyja, a diétát és újra visszaáll a "normális étkezésére", mert ugye a legtöbb ember ezt csinálja, máris elkezdenek jönni a kilók. Az ilyen ember kétségbe esik és hülyeséget csinálni. A hülyeségtől még jobban hízni fog, mert így szokott lenni és beindul egy ördögi kör.

Tehát elengedhetetlen, hogy leszokj a süteményekről. Persze, amint ez meg van és sikerült lefogynod, már tudni fogod úgyis, hogy mennyi az a sütemény mennyiség, amit még beiktathatsz a napodba. Ez ember függő, de biztos, hogy akinek problémája volt ebből, annál kb a harmada lesz maximum. Aki süteményen él az luxusban él. Tudom, senki se érzi magát luxusban, de süteményt normál emberi körülmények között azok engedhetnék meg maguknak, akik napi kemény fizikai munkát végeznek, mert nekik belefér a napjaikba.

Ahhoz, hogy ezt végig tud vinni, nagyon nagy elszántság kell, mert normál esetben hónapokról vagy akár évekről beszélünk. Aki 50+ kiló felett van, az nyugodtan számolhat egy évvel. Nem kis feladat ez senki számára, azonban megéri, mert nem csak egy jó külsőt fogsz kapni, hanem hatalmas önbizalmat. Ezért áldozatokat kell hoznod, amit nem adnak ingyen. Nem azzal van a baj, hogy párszor bűnözöl az étkezéseidben, hanem azzal, hogy így nem tudsz leszokni róla és továbbiakban is ez fogja legjobban visszafogni a súlytartásod. Persze lehet azt mondani, hogy "helyesen készítem el" a kedvenc sütimet, ami lehet megoldás egy darabig, attól abban még mindig több kalória lesz, mint amennyire szükségünk van egyszerre.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás sütemény