Miért ne keress diétás ételeket

Írta:
Miért ne keress diétás ételeket

A Kérdőívnek köszönhetően kaptam pár megjegyzést és kérdést. Írni fogok pár dologról ezzel kapcsolatban a közel jövőben. Valaki megjegyezte, hogy több receptet szeretne látni a blogon. Ez a téma elég gyakori a diétázás körül, így tiszta vizet öntök a pohárba, hogy én, hogy látom ezt. Rengeteg a kajás és diétás blog, magazin cikkek és tv műsorok, amik receptekkel is foglalkoznak. Jobbnál jobb tippeket adnak, annak ki meg akarja reformálni az étkezéseit azáltal, hogy jobb recepteket vagy diétás receptek által főz. Az a helyzet, hogy nem véletlenül nincsenek receptek a blogon, habár még induláskor felraktam egy receptet, de azóta se csináltam többet. Tervben volt több is, de nem láttam sok értelmét. El is fogom mondani miért.

avocado

Ugye, miért olvasnak az emberek diétás blogokat? Vélhetően azért, mert fogyni akarnak és ötleteket gyűjtenek. Nagyon sok a diétás receptekkel foglalkozó oldal, csak az a helyzet ezzel, hogy ilyen receptekkel soha senki nem fog lefogyni. Pont ezért nem csinálok ilyen bejegyzéseket, mert, aki fogyni akar az nem fog pár recepttől egyből karcsú lenni. Ráadásul, ha még vannak is nagyon jó receptjeink, amik alacsony kalóriatartalmúak, alacsony glikémiás indexűek, olcsó beszerezni is őket, akkor se fogunk hosszútávon sikeresen és tartósan fogyni. Azért, mert ott van még sok millió másik étel, amit ugyan úgy enni fogunk, mert nem egy életen át akarunk diétás ételeket enni. Ez a nagy csapda benne, még, ha fogyunk is a diétás ételektől, de nem tudjuk, hogyan étkezzünk helyesen, ha "normális" ételekről van szó, akkor automatikusan jön a jojó és megyünk vissza a kövérség felé.

zabkása

Egy diéta ne arról szóljon, hogy ki milyen alacsony kalóriás ételt tud csinálni. A célnak az kell lennie, hogy ki tud úgy étkezni, hogy mások nem látják, hogy te diétázol. Tehát lehet úgy étkezni egy nap, hogy többet eszel a másiknál és mégis te fogsz fogyni. Ez a művészet az egészben. Az ügyfeleimnek is azt tanítom, hogy mit szabad ennie és mit nem. Engem nem érdekel, hogy holnap mit fognak enni, addig amíg jól választanak. Senkinek sem mondom meg, hogy mit egyen, csak azt, hogy mit ne egyen, de amit ehet, azt mikor és hogyan eheti. Normál esetben, aki helyesen akar diétázni, az azt fog enni, amit máskor is szokott csak most már okosabban. Logikát kell vinni az étkezésekbe, nem pedig sanyargatni magunkat. Aki nem élvezi a diétát, az minden bizonnyal rosszul eszik.

 vacsora

Aki eddig állandóan diétás receptek után nézett, mert attól várt csodát, azoknak üzenem, hogy soha nem fogsz lefogyni. Mondok egy nagyon jó diétás ételt, amihez nem kell órákat bújni az internetet és a könyveket. Leves. Igen, aki levest eszik naponta legyen az bármilyen az már tett az egészségéért valamit. Nem véletlenül készítek egy cikk sorozat az ételekről, amiket enni szoktunk. Nem receptek kellenek, hanem hagyományos kaják, amik tesznek a fogyásunkért. Aki meg ügyesen csinálja annak nem kell elhagynia a kenyeret, krumplit, rizst, cukrot, lisztet, hogy csak a legnépszerűbbeket mondjam.

Aki kicsit jobban beleszeretne merül és tudatosabban, okosabban étkezni és emellett fogyni, annak van lehetősége itt a blogon a New Man Program keretén belül. Mert a tudás hatalom.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás