Miért kell gyakran kevesebbet enni, avagy miért együnk 3 óránként?

Írta:
Miért kell gyakran kevesebbet enni, avagy miért együnk 3 óránként?

A hét képe

Miért kell gyakran kevesebbet enni, avagy miért együnk 3 óránként?

Előre tudom, hogy minimum a fele olvasótábor köpködni fogja a mondanivalóm vagy legalábbis a nézeteimet, de valójában nem engem kell becsmérelni, hanem saját magad, amiért úgy működik a szervezeted ahogy, mert valójában erre van igénye. A legtöbb embernél, akiknek segíteni szoktam rendre azt a választ kapom, hogy milyen sokat eszik szerinte, közbe, mikor megvizsgálom az étkezéseit kiderül, hogy valójában még keveset is eszik. Itt van egy paradoxon gondolhatnánk, mert a lakosság 90%-a úgy gondolkozik, hogy a sok evés hízást, a kevés fogyást fog eredményezni. Állandóan figyelmeztetnem mindenkit, hogy többet egyen és pár hét alatt beáll mindenki arra a szintre, ami elvárt volna. Ezután jönnek is szépen az eredmények.

A helyzet az, hogyha kevesebbszer eszel, akkor rendre egy étkezésre sokat is eszel. Ez egy nagyon fontos tény. Ha így csinálsz hónapokig, akkor a szervezeted erre fog beállni. Hol jólét és bőség van, hol éhség és sanyargatás. Persze a tested okos és megtanul tartalékolni. Tehát, amikor enned kéne, de nem eszel, akkor azt éhezésnek fogja fel és, amikor ritkán, de eszel, akkor azt nagy részben el is raktározza. Így lehet hízni.

Gondolom neked is voltak olyan pillanataid, amikor azt kérdezted magadtól, hogy miért hízol, mikor nem is eszel sokat. A melletted lévő meg egész nap eszik és csont és bőr. Konkrétan ezért. El kell felejteni azt a tévhitet vagy tévképzetet, amit a média és az ismerősök mondanak. Nincs is jobb diéta, annál mikor tele zabálod magad és még fogysz is tőle, ugye? Én is erre szavaznék inkább, mint az éhezés és sanyargatásra.

Szóval, ha sokszor keveset eszel, akkor azzal azt éred el, hogy ugyan úgy meg fogod enni azt a kalória mennyiséget, amikor eddig a kevés étkezés számmal tettél, de a tested nem fog raktározni. Félre értés ne essék, nem a mennyiséget kell visszafogni, hanem kalóriabevitelt. Tehát a sokszor keveset úgy hangzik, hogy sokszor kevesebb kalóriát. Azért, mert a kevesebb biztosít afelől, hogy nem edd túl magad kalóriában, így amit megettél azt egyből fel is fogja használni a szervezeted. Térfogatra pedig igenis sokat kell enni, nem egyszer álltam fel úgy diéta alatt az asztaltól, hogy szétdurrantam még 2 órával később is. Ha ezt pár hétig csinálod és akkor is eszel, amikor nem vagy éhes, akkor a szervezeted egy idő után igényelni fogja már a 3 óra eltelte utána. Egyfajta riasztó fog megszólalni, hogy itt az idő. Ma sokkal többet eszek, mint amikor 25 kiló felesleg volt rajtam. Ez miért van szerinted?

Ha szeretnéd ki próbálni és kellemes mellékhatásként még fogyni is, akkor a New Man Program pontosan neked lett kitalálva. Ráadásul, neked nem kell már kitapasztalni a fogyás rögös útjait, hiszen én pont ebben tudok neked segíteni.

Kipróbálom

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás hét képe