Mikor együnk este, ha fogyni akarunk

Írta:
Mikor együnk este, ha fogyni akarunk

Te is úgy tudtad, hogy este már nem lehet enni, ha fogyni szeretnél? Nagyon gyakori téma a fogyózók körében, hogy lehet-e enni este és, ha igen akkor mit és mennyit. Aki már kicsit jobban ismer az tudja, hogy én soha nem fogom megmondani, mit egyél csak azt, hogy mit ne egyél. Ez egy nagyon fontos különbség, mert a diétában mindenkinek meg kell találnia a maga örömét és az evés önmagában is egy örömforrás, ezért fontos, hogy mindig azt edd, amit éppen szeretnél, kivéve, ha nem kerülendő ételről van szó. Szóval lehet enni éjszaka vagy sem?

vacsora.jpg

A kérdésre gyors és rövid válasz az, hogy igen lehet enni este, de bizonyos körülmények között. Sőt, nem győzőm hangsúlyozni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor kötelező enni. Nem lehet, nem esetleg egy kicsit, hanem igenis kötelezően normál adagot kell enni. Ilyet senkitől nem fogsz hallani, sőt még én se hallottam. A tanácsadásaim az ügyfeleim felé a legtöbbször az szokott lenni, hogy többet kell enniük, mert nagyon keveset esznek. Valahogy úgy vannak vele az emberek, legalábbis akik súlyproblémákkal küzdenek, hogy állandóan sokat eszek, de mikor fogyni szeretnének, akkor állandóan keveset esznek. A közeli ismerőseim is tudják, hogy mivel foglalkozom, mégis könnyebb bemesélni maguknak, hogy a kevesebb jobb és inkább éheznek, mintsem megfogadnák a tanácsaimat. De nézzük, akkor miért is fontos este vagy éppen éjszaka enni.

vacsora

Képzeld azt, hogy egy autó vagy. Az autónak üzemanyagra van szüksége, ahhoz, hogy működjön. Neked ételre. Ahhoz, hogy egy kocsival nappal közlekedni tudj, meg kell tankolnod és ez ugyan úgy igaz este vagy éjszaka is. Ha este szeretnél közlekedni, akkor is üzemanyagra lesz szüksége. Ez a testeddel is pont így van, ahhoz, hogy rendesen működni tudjon a szervezted bizony enni kell. A kulcsszó a "rendesen" szón van, mert tápanyagbevitel nélkül is működni fog, de ha nem eszel este, amikor kell, akkor elbúcsúzhatsz a tartós fogyástól. Nézzünk egy konkrét példát, milyen helyzetekben ehetsz. Tegyük fel, hogy általában este 6-kor szoktál vacsorázni. Ha jól választod meg a vacsorádat, tehát rendes, hagyományos főtt ételt eszel, akkor 3 óra múlva újra meg kell éhezned. Ha ez nem így van, akkor rosszul választottál. Na már most, ha megéhezel 21-kor, akkor újra enned kéne. Ilyenkor el kell döntened, hogy meddig szeretnél fent lenni mégis. Ha 22-ig, akkor egy gyümölcs vagy joghurt is elég. Ha pl még egy filmet meg akarsz nézni és teszem azt, hogy éjfélkor feküdnél le, akkor bizony egy komplett második vacsorát be kell vágnod. Azonban, ha bulizni mész és hajnal 5-ig tuti nem fekszel le, akkor 21-kor, éjfélkor és 3-kor bizony enned kéne. Ezzel fogod biztosítani a tested normális működését. Persze ilyenkor másnapra meg fog nőni a súlyod, de ezzel ne törődj, mert pár nap alatt visszaáll a normális értékre.

Erre és sok másra épül még a New Man Program, ami olyan tudást ad a kezedbe, amivel gyerekjáték lehet számod a fogyásod. Kérj segítséget, ha a fogyás számodra szinte lehetetlen. Mindenkin lehet segíteni. Az elhízást érezd cikinek és azt, hogy más segít rajtad.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás