Hizlaló strandételek: Palacsinta

Írta:
Hizlaló strandételek: Palacsinta

Amikor kimegyünk a strandra vagy csak szimplán kirándulni, sétálni akkor sokszor előnyben részesítjük a nyári vagy strandételeket. Ennek sokszor az az oka, hogy könnyebb ott a helyszínen gyorsan bekapni valamit, mint magunkkal cipelni, de sajnos ennek az előnynek legtöbbször az a hátránya, hogy ezeket az ételek nagyon kalóriadúsak, így ha nem figyelünk oda a mennyiségre, akkor nagyon könnyen túl ehetjük magunkat enélkül, hogy jól laknánk. A palacsinta pontosan ilyen és továbbiakban elárulom mi az a mennyiség, amitől még nem fogunk hízni és mi az amitől igencsak.

palacsinta

Mennyi palacsintát ehetek?

A palacsintát elég gyakran megtaláljuk a strandon is és nem sok ember van, aki ne szeretné. Azonban hatalmas kalóriabomba. A palacsinta kalóriájával nem tartozik a legrosszabb ételek közé, azonban olyan gyorsan meg lehet enni, hogy 3 darab után már garantált a hízás. Egy túrós vagy lekváros palacsintában körülbelül 200 kalória van. 4 darab esetén ez már 800 kalória és sokan még itt sem állnak meg. 800 kalória egy átlag súlyú embernél már az a mennyiség, ami biztos hízáshoz vezet, ha ezt egyszerre eszük meg. Minél kövérebbek vagyunk ez a szám azzal arányosan emelkedik persze.

Diéta alatt?

Mivel már nem diétázok így nagyon ritkán én is szoktam enni, de 3 darabnál nem többet. A legjobb választás talán, ha friss felaprított gyümölccsel töltjük meg. Az se jó megoldás viszont, ha üresen eszük, mert így a súly/kalóriaértéke megnő és 3 helyett 4-5 is kívánunk. A cél az legyen, hogy a palacsinta magas kalóriaértékét valami mással kompenzáljuk, így a legjobb válasz erre a célra a gyümölcs és egy pohár víz utána.

Azt már meg sem említem, hogy a csoki öntet, tejszínhab és porcukor csak még jobban ront a dolgon. Sajnos, aki valóban vigyázni akar a vonalaira és emellett nem szeretne éhezni se az ne egyen palacsintát. Ha diétázol és fogyni szeretnél, akkor pedig soha! Ez a szomorú valóság, mert ha eszel, akkor hamarabb meg fogsz éhezni, mint az vártad és könnyebben túl tudod magad enni vele, mint szeretnéd. Ugyanez igaz a palacsintához hasonló ételekre is.

Az a helyzet, hogy nagyon sok ilyen étel van még, amiből nem mindegy, hogy mikor és mennyit eszünk. Ha fogyni szeretnénk, akkor nagyon oda kell figyelnünk rájuk. Erre jött létre a New Man Program, ami megtanítja veled, hogy mit, mikor és mennyit ehetsz anélkül, hogy híznál és mellett még fogyni is fogsz.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta hízás strandételek