Fogyás visszahízás nélkül

Írta:
Fogyás visszahízás nélkül

A hét képe

Fogyás visszahízás nélkül

Elgondolkoztatók már azon, hogy amikor egy-egy diéta vagy fogyókúra módszert olvastok vagy hallotok, akkor valahogy sosem esik szó a diéta vagy fogyókúra abbahagyásának helyes módszeréről. Hogy ez miért fontos? Nagy részben ez fogja meghatározni, hogy a fogyásunk után visszahízunk-e vagy sem. Magyarul beleesünk-e a jojó effektusba vagy nem. Gondolom te sem örülnél, hogy több hónapos odafigyelés és önmegtartóztatás után visszajön az egész. Elég frusztráló tud lenni.

Miért hízunk vissza?

Két oka van legtöbbször a fogyás utáni visszahízásnak. A leggyakoribb, hogy a fogyásunk után visszaállunk a korábbi helytelen életvitelünkre, ami tulajdonképpen az elhízásunkhoz vezetett. Normál esetben, ha egy ésszerű és egészséges diétát követünk, akkor a fogyás után étkezésünk annyiban kell különböznie a diétás étrendünktől, hogy az addig tiltott ételeket most már csak óvatosan, mértékkel fogyaszthatjuk és egy kicsit többet ehetünk, mint eddig. Ha nem így teszünk és ebéd után ugyan úgy bevágunk 3 szelet sütit mondván, hogy én már lefogytam, akkor szépen lassan újra elhízunk.

A másik ok, hogy hirtelen visszaállunk. Egyik nap még a diétás étrendet követed, másik meg már a normálisat. Ezt a tested sokként fogja megélni és úgy fog gondolkozni, hogy "végre dúskálok a kajában, gyorsan elraktározom, amit lehet". Nem lehet kiszámítani, hogy ezt meddig csinálja a tested, így ezt is hozzá fog járulni a visszahízásodhoz.

Visszahízás elkerülése?

Már az előbb is írtam, hogy a diétás étrenden annyit változtass, hogy megnöveled az adagot egy kicsit és, amit eddig nem ettél, most néha-néha megeheted. Amikor úgy döntesz, hogy abba akarod hagyni a diétát, akkor ne hirtelen egyik napról a másikra, hanem fokozatosan növeld az adagot és fokozatosan hozd be az étrendedbe az eddig tiltott dolgokat. Ehhez minimum kell egy hét, de az se baj, ha ezt két hétre elhúzod. Ezt a kis időt még áldozd rá, hogy később ne fájjon a fejed, hogy megint kezdheted elölről.

Sajnos az elmélet nehezebb, mint a gyakorlat. Ezért segítünk neked, hogy a lehető legjobban csináld a diétát és a fogyást. Jelentkezz a New Man Programra, hogy visszaadjuk neked a rég elveszett önbizalmad és, hogy büszke lehess magadra amikor újra tükörbe nézel.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás hét képe