Hatékony fogyás mozgással

Írta:
Hatékony fogyás mozgással

Milyen mozgás formát válasszunk illetve kerülni a fogyás érdekében

A hatékony fogyás mozgással nem ördöngösség. Valójában nagyon egyszerű, ha az ember tudja mit kell csinálnia. Azonban sokan belefutnak abba a hibába, hogy rossz mozgásformát választanak és így hónapokig szenvednek a semmiért. Bármit csinálnak akkor se indul be náluk a fogyás. Összeírtam pár mozgásformát, ami biztosan nem fog segíteni neked a fogyásban. Majd a cikk végén pár tanács, hogy milyen mozgást válasszunk a hatékony fogyás érdekében.

Jóga

Tipikus női mozgásforma, ami nem gond, de sajnos semmit nem ér a jóga, hacsak nem vagy 100 kiló felett és még sose jógáztál. A jóga egy lassú mozgásforma, ami nem igazán emeli meg a pulzusodat, így nem tudsz annyi extra kalóriát elégetni, amivel fogynál is érdemben. Ha emellett még az étkezéseidre se figyelsz oda, akkor főleg nem lesz belőle fogyás.

Pilates

A pilates vagy terhestorna még annyira se használ, mint a jóga. Ez egy tipikusan könnyített edzés, amit a terhes kismamáknak találtak ki és nyilván nekik nem igazán lehetne megerőltetni magukat. Mivel ez is lassú mozgásforma, így ezzel sem fog érdemben beindulni a fogyás.

Aquafitnesz

Az aquafitnesz egy fokkal talán már jobb, de ez se a gyorsaságáról híres. Neked pont, hogy gyorsaság kell, hogy megemelkedjen a pulzusod.

Nordic walking

A nordic walking gyakorlatilag egy könnyített gyaloglás, ami annyit tesz ki, hogy leveszi a terhelést a lábaidról és átteszi a felsőtestedre. Ez is csak akkor ér valamit, ha 100 kiló felett vagy és alapesetben eddig keveset gyalogoltál. Ugyanis, ha nem vagy hozzászokva, akkor intenzívebbnek éled meg, mintha lenne már pár hónap gyakorlat mögötted.

Gyaloglás

Itt már csak a lábaidat fogod terhelni, ami lehet jó is meg nem is. A lényeg, hogyha eddig is sokat gyalogoltál és így is túlsúlyos vagy akkor a plusz gyaloglás se fog segíteni. Szokták mondani, hogy egy megállóval hamarabb szállj le a buszról és gyalogolj el a munkahelyedre. Valamennyit tényleg ér, de megfelelő táplálkozás mellett csak felesleges időtöltés az egész, már ha fogyás céljából csinálod. A mozgás öröméről sose beszélnélek le.

Erősítő edzés

Talán ez a legjobb az összes közül. Én is szoktam erősítő edzés videókat kirakni a blogra. Ez arról szól, hogy izomépítő gyakorlatokat csinálsz és amellett, hogy izmosodsz, még a fogyni is szeretnél mellette. Általánosan elmondani, hogy ez is csak akkor ér valamit, ha a teljesítő képességeden felül végzed a gyakorlatokat. Tehát annak nincs értelme, hogy 3 hónapon keresztül mindig 10 fekvőtámaszt csinálj, mert amint egyszer meg tudtad csinálni, onnan már csak rutinból fogod legközelebb végig csinálni és nem fogsz fejlődni. Ekkor már fogyni se fogsz, ha eddig sikerült valamennyit. A cél az legyen, hogyha megcsináltad a kitűzött célod, pl: 10 fekvőtámaszt, akkor következő edzésnél a cél 15 legyen. 20 után viszont keresned kell egy erősebb fekvőtámasz fajtát, aminek a célja újból lehet 10 ismétlés.

Milyen mozgásformát válassz?

Gyakorlatilag bármi lehet, amit szeretsz, de egy kikötése van, ha fogyni is szeretnél: körülbelül 2 perc után már meg kell emelni a pulzusodat, tehát érezned kell, hogy zakatol a szíved és 5-10 perc után már izzadnod kell. Az izzadás kell, mert ez jelzi, hogy beindult nálad az extra kalóriák égetése. Tulajdonképpen ezeket hívjuk kardió edzésnek. Az alábbi sportok tartoznak ide: otthoni kardió edzésekfutás, kocogás, úszás, tenisz, kosár, kézilabda, röplabda, box, evezés, stb.

Azonban nem elég csak és kizárólag a mozgásra hagyatkozni, mert hiába végezzük hatékonyan az edzéseket, ha mellett evéssel visszapakoljuk magunkra az elégett kalóriákat. Nagyon fontos mellett a tudatos és megfelelő táplálkozás, ha ezzel problémáid lennének, akkor ne szégyellj segítséget kérni az állandó kudarcok elkerülése véget.

Fogyni szeretnék

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

edzés fogyás hét képe