Fogyás utáni testsúly megtartása hogyan?

Írta:
Fogyás utáni testsúly megtartása hogyan?

Sikerült a fogyás, most már a cél a testsúly megtartása

Sikerült elérned a célod, túl vagy végre a fogyás rögös útjain, de most jön a következő kihívás: A testsúly megtartása. Most nem veszem figyelembe, hogy milyen módszerrel fogytál egyszerűen csak feltételezem, hogy vagy diétáztál vagy edzésekkel fogytál le. Ha neked máshogy is sikerült írd meg.

Testsúly megtartása diéta után

Ha diétáztál, akkor minden bizonnyal kevesebb kalóriát ettél vagy bizonyos ételeket nem ettél és így sikerült fogynod. Ha visszatérnél a régi étkezésedre, akkor nyilvánvaló, hogy újra visszahíznál és kezdheted elölről a fogyást. Ez hívják jojó effektusnak, de ezt nagyon könnyen ki tudod játszani. Nincs más dolgod, mint folytatni a diétát minimum egy, de inkább 2 hétig, azzal a különbséggel, hogy mindennap fokozatosan egyre több és több kalóriát eszel. Ezt addig kell csinálni, amíg el nem éred azt a kalóriakeretet, amivel már súlyt tudsz tartani. Ha csak bizonyos ételeket nem ettél, akkor pedig naponta hozz vissza az étkezésedbe egy-egy tiltott ételt. Az nem megoldás viszont, ha régebben megettél mondjuk 3 gombóc fagyit, akkor most is annyit fogsz, mert te már lefogytál. Ehetsz fagyit, de 1-2 gombócnál meg kell állnod, különben itt is életbe lép a jojó effektus és kezdheted újra a fogyás szépséges napjait.

Testsúly megtartása edzéses fogyás után

Ha edzések révén sikerült a fogyás, akkor gratulálok, mert nagyon nagy munka kell ehhez a teljesítményhez. Azonban van egy rossz hírem is, mivel soha többé nem hagyhatod abba azt az intenzív edzést, amit eddig folytattál. Miért? Mert nem reformáltad meg az étkezéseidet, így még mindig nem tudod, hogy egy lazább időszakban, hogyan is kell úgy enni, hogy abból ne legyen visszahízás. Ilyenkor a testsúly megtartása iszonyat kemény munka és csak tovább tudok drukkolni neked, hogy jól jöjj ki belőle. Mi lehet a megoldás neked? Jelentkezz például a 30 napos Ingyenes Diéta Tanfolyamomra, amitől képben lehetsz, hogy mit érdemes enni és mire kell vigyáznod. Vagy magadtól visszaveszed a hizlaló ételek fogyasztását, vagyis legalább felére csökkented a sütemények, kekszek, csokik, fagyik stb fogyasztását. Amikor ilyet akarsz enni, akkor mindig állj meg a felénél és tedd el későbbre, nem fontos mindet abban a pillanatban megenni.

Persze feleslegesen beszélek itt a testsúly megtartása mikéntjéről, miközben te magad sem tudsz fogyni? Ezért vagyok én itt és segítek neked ebben is. Jelentkezz itt Diéta tanácsadásra, ha neked is eleged van abból, hogy egy ruha se jó rád.

Diéta tanácsadás

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hét képe