Halloween napi diétás ételek

Írta:
Halloween napi diétás ételek

Mit együnk Halloweenkor, ha diétázunk?

Gyakran tapasztalhatjuk, hogy az ünnepnapokon például Halloween napján is rendre többet eszik egy átlagos magyar ember főleg akkor, ha vendégségbe megy vagy, ha ő hív meg vendégeket. A legjobban mégis azoknál figyelhető meg, akik vendégek, mert ők úgy érzik ilyenkor ingyen ehetnek és mindent meg akarnak kóstolni, hiszen meg van engedve, ami hosszú távon hozzájárul a túlsúlyhoz.

halloween diétás ételek

Megfigyelhetjük, hogy Halloween estéjén jóval többet is kívánunk, mert a hasonló napokon úgy érezzük, hogy kell ennyi kényeztetés nekünk is. Ilyenkor a legtöbb ember a diétáját is hajlandó félredobni, hiszen a nagy vendégségben cikinek érezzük, hogy mi csak salátát és zsírszegény hús ehetünk vagy még azt se.  Sokan nem tudják, de nagyon sok diétás étel alapvetően finom és sokat is ehetünk, csak olyan tévhitekben élünk, hogy elhitették velünk, hogy a diétás ételek rossz ízűek.

Nem olyan bonyolult jó fajta diétás ételeket csinálni Halloweenkor, így mindenki meg tudja csinálni, ha van már egy kis gyakorlatunk.

Leves

Halloween napján nem maradhat el a sütőtökkrémleves. A levesekben az a jó, hogy mindegy milyet eszünk az csak és kizárólag diétás lehet. A legtöbben ott hibáznak, hogy kenyeret esznek hozzá, ami teljesen elrontja a kedvező hatását, vagyis hogy fogyjunk tőle. Bármilyen receptet is találunk vagy tudunk a sütőtökkrémleveshez az biztos, hogy jó lesz, nem lehet elrontani. Habár tökmagot sajnos nem rakhatunk rá a magas zsírtartalma miatt, ez maradjon a többi vendég kiváltsága. Az ideális mennyiség 3 dl legyen, ha mást is fogunk még enni.

Sült hús

Ha diétázunk és fogyni akarunk, de szeretnénk, hogy a vendégség is elégedett legyen a vacsorával, akkor a natúr sült húsoknál nincs jobb. Nyugodtan fűszerezhetjük, ahogy szeretnénk, így már is nem lehet ízetlen. Gyakorlatilag bármilyen húsból készíthetjük, amit szeretünk, de ügyeljünk, hogy ne legyen túlságosan is zsíros. Kockázzunk fel, húzzuk rá egy grill pálcára és serpenyőben süthetjük meg. Aki tud grillezhet is, úgy még finomabb. Mellé egy joghurtos, fokhagymás, snidlinges vagy kapros mártást készíthetünk egy kis rukkola salátával. Kerüljük a tartár mártást, mert a majonéz miatt nagyon sok kalória van benne.

Köret

Köretnek sima főtt fehért rizst készíthetünk, de nyugodtan lehet barna rizst is főzni, ha azt jobban kedveljük. Apróra vágott paprika és hagymaszárral megbolondíthatjuk, így csökkentve a rizs kalóriáját. A tévhitekkel ellentétben rizst nyugodtan lehet enni diéta alatt is. Arra figyeljünk, hogy 5-6 evőkanálnál ne legyen több egy étkezés során. Mellé készíthetünk vegyes zöld salátát és azt rakhatsz bele, amit szeretnénk, de az öntettel vigyázz, mert sokan itt rontják el és a diétás salátából pont az ellenkezője lesz. A joghurtos, ecetes vagy mustáros öntetek mindig jók.

Ez egy kiváló étkezés lehet Halloween megünneplésére, de ne feledjük, ha az étkezés után 3 óráig még bőven a vendégségben vagyunk, úgy eljött az ideje a következő étkezésnek. Nem kell szégyellni magunkat, ha megint megéheznénk, mert pont ez a lényeg. Többször kell keveset enni, de a nap végére mégis többet fogunk enni, mint a normális nem diétás napokon.

Ha a többi étkezésnél is segítségre lenne szükséged nem csak a Halloween estinél, akkor jelentkezz Diéta tanácsadásra.

Diéta tanácsadás

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás