Márton nap, sült libacomb, lilakáposzta diéta alatt

Írta:
Márton nap, sült libacomb, lilakáposzta diéta alatt

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor valami finomat még ehetünk. A hagyományos sült libacomb és párolt lilakáposzta ilyenkor nem maradhat el, amit diéta alatt is nyugodtan ehetünk, sőt a sült libacomb kifejezetten zamatosabb, mint a csirkéé.

márton nap sült libacomb párolt lilakáposzta

Márton nap sült libacombja

  1. Alapos mossuk meg a libacombokat, majd sózzuk be a bőrével együtt, de sajnos diéta alatt semmilyen állati bőrt nem tanácsos enni, így ez maradjon a vendégnek csak. Majd bőrükkel lefelé egy tepsibe helyezzük bele.
  2. Ezután 220°C-os előmelegített sütőbe tesszük a libacombokat és combonként fél dl vörösbort is önthetünk rájuk. Kb. 40 perc után fordítsuk meg a libacombokat és még süssük kb. 30 percet. Fontos, hogy nem szabad nagyon kiszárítani, hiszen minél szárazabb, annál több kalória lesz 100 grammjában. Ezek után takarjuk le a tepsit alufóliával, és süssük kb 25 percig amíg nem lesz puha. Ez idő alatt ellenőrizzük azért, hogy elég puha-e már.
  3. Célszerű ilyenkor már visszavenni a sütőt 180°C-ra.
  4. Ha már jó puha a libacomb, akkor levesszük a fóliát, és még 15 percre visszatesszük, hogy kicsit barnuljon. Ne feledd, ha diétázol neked már így is jó.

Márton nap párolt lilakáposztája

  1. Aprítsunk fel 1 kg lilakáposztát.
  2. 150 ml repceolajat forrósítjuk fel egy edényben, majd 8 ek vagy ízlés szerinti cukrot beleteszünk és hagyjuk karamellízálódni. Ne kavargassuk, csak mozgassuk az edényt. Ha nem gond a cukrot akár ki is hagyhatod, azonban 1 kg lilakáposzta mellett ez nem sok.
  3. Eztán beletesszük a lilakáposztát, jól összekeverjük és ízlés szerint megsózzuk.
  4. Hozzáteszünk 2 tk őrölt köményt és egy citrom levét, majd 150 ml vörösbornak a felét.
  5. Lefedve hagyjuk párolódni, de néha kavargassuk, hogy ne égjen le.
  6. Ha a lilakáposzta alól eltűnne a leve, a maradék vörösborral kicsit locsolgassuk miközben puhára pároljuk.

Nem csak Márton nap alatt finom a sült libacomb és a párolt lilakáposzta, ezért célszerű kicsit többet csinálni, hogy másnapra is maradjon, hiszen kifejezetten diétás ételnek mondható. Amint ezzel meg vagyunk, frissen és melegen találjuk a vendégeinknek. A tíz ujjukat meg fogják nyalni.

Ha pedig részletesebb Diéta tanácsadást szeretnél és mellette még finomakat is enni, akkor jelentkezz a gombra kattintva.

Diéta tanácsadás

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta