Cukor helyett mit tegyek a kávéba?

Írta:
Cukor helyett mit tegyek a kávéba?

cukor helyett mit tegyek a kávéba

A kávézás világában az utóbbi évtizedben megfigyelhető volt, hogy a súlyproblémákkal küzdő nők rendre cukor helyett édesítőszerrel iszák a kávé valamilyen formáját. Úgy gondolják, hogy a kávé cukorral hizlal és nem szeretnének még jobban hozzájárulni az elhízásukhoz. Ugyanakkor ezek a nők már a süteményeket nem vetik meg, amik még jobban hozzájárulnak az elhízásukhoz.

Az elhízás fő gonosza

Jogosan gondolhatjuk úgy, hogy a cukor az egyik fő bűnös a globális elhízás és a cukorbetegek száz milliókra rúgó száma miatt. Ha kevesebb cukrot használnánk, akkor milliók nyerhetnénk vissza régi alakjukat. Rengeteg betegség visszaszorulna ennek következtében. A gond az, hogy semmit nem érsz el azzal, hogy a kávédba cukor helyett édesítőszert raksz. Ez olyan, mint csepp a tengerben.

Kávé cukorral vagy édesítőszerrel?

Vegyünk egy példát. Egy kockacukor 3 g, amiben 12 kalória van. Akkor 3 kockacukorban 36 kalória. A kávé mint tudjuk null kalóriás és 3 kockacukornál többet alapesetben senki nem szokott a kávéba rakni. Ezt a 36 kalóriát már azzal elégetjük, ha kávé elfogyasztása után fél óráig nem eszünk semmit. Ha valaki magas és/vagy túlsúlyos, akkor ez akár 10-20 perc is lehet. Ettől nem fogsz elhízni vagy nem fogja akadályozni a fogyásodat. Mindenki mégis ebben látja rövid távon a sikert és nem gondol bele, hogy sokkal rosszabbat tesz akkor, amikor szemrebbenés nélkül ebéd után megeszik még 2 szelet süteményt. Amikor cukrot látunk, akkor automatikusan is a hízásunkra gondolunk. Ezzel szemben a sütemény vagy ahhoz hasonló nassolni valókra már nem így gondolunk és inkább a rövid távú élvezetek jutnak eszünkbe. Emiatt hajlandóak vagyunk felrúgni a szabályokat is. Sokszor még eszünkbe se jut, hogy milyen károkat okozz egy-egy sütemény rosszkor való elfogyasztása.

Cukor fogyasztás megoldása

Tehát a megoldás a nassolni valókban lévő cukor mennyiségének csökkentése. Persze ez könnyebb mondani, mint megcsinálni. Azért ilyen nehéz, mert cukor nélkül nem olyan finom az a bizonyos sütemény és nem ízlik. A megszokott ízekre vágyunk, ezért nem szabad drasztikusan lecsökkenteni a cukor mennyiségét. Nézd meg, hogy mennyi cukrot használsz egy adott ételbe és minden alkalommal pár grammal vagy dekával csökkentsd annak mennyiségét. Így az ízlelőbimbóid hozzá tudnak szokni a kevésbé cukros ételekhez is és nem lesz akkora érvágás számodra se. Előbb utóbb az lesz a normális íz. Tehát csökkentheted a kávé cukor adagját is, de fontosabb a nassolni valók csökkentése. A kulcsszó a fokozatosság legyen és a fogyás csak egy kellemes mellékhatás lesz.

Ha ebben pedig támogatásra lenne szükséged, akkor kérj diéta tanácsadást és együtt megoldjuk.

Kipróbálom

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás hét képe