Ön fizetne, hogy kövér maradjon?

Írta:
Ön fizetne, hogy kövér maradjon?

Rengetegszer hallom másoktól, akik a fogyáson gondolkoznak, hogy ők bizony le akarnak fogyni, de nincs pénzük arra, hogy ezt hatásos módon tegyék. Gondolok itt arra, hogy egészségesebb, de drágább ételt vegyenek, személyedzőhöz járjanak, aki rendesen megdolgoztatja őket vagy dietetikushoz, aki az étkezésben segítene. Persze, amíg valaki kövér és úgy áll hozzá, hogy neki erre nincsen pénze, az gondolkozzon már el azon, hogy elhízni volt pénze?

kövérség

Vegyünk egy példát: Egy 170 centi magas nő, aki 86 kiló és már évek óta tartja kb ezt a súlyt, +-2 kilóval. Ez már kövérnek mondható, de még pont nem elhízott, de annak a hátárán van. Ahhoz, hogy valaki súlyt tartson, annyi kalóriát kell megennie, hogy ne fogyjon és ne is hízzon. Egy ilyen nőnek, 35 évesen kb 2000 kalóriára van szüksége és akkor tuti tartani fogja a súlyát. Miközben, ha normál lenne a testsúlya, tehát a magasságához képest optimális 61 kiló lenne, akkor csak kb 1650 kalóriára lenne szüksége és vékonynak mondhatná magát. Tehát ez az illető mindennap plusz 350 kalóriát eszik pluszba, hogy fenntartsa a felesleges zsír mennyiségét vagyis azért eszik, hogy kövér maradhasson. Ez egy nő esetében, normál körülmények között egy étkezésnek felel meg, vagyis ez azt jelenti, hogy mindennap plusz egy étkezéssel eszik többet, mint amennyit kéne a magasságához képest, így plusz pénzt is ad ki, hogy ezt a mennyiséget megehesse. Már korábban megkérdeztem több embert is, mind azt mondták, hogy egy átlagos étkezés, amit otthon készítesz el, főzöl meg és mosogatsz el kb 300 Ft-ba kerül egy személyre. Ha étterembe vagy boltban veszed meg a készételt ez az összeg még több is lehet. Mondjuk, hogy otthon főzöl a könnyebbség kedvéért és átlagosan 300 Ft-ot fizetsz, ha ezt egy évre kiszámolod, akkor bizony 109.500 Ft-ra jön ki!!!

kövérség

Tehát, akkor kérdezem én, plusz kajára van pénze mindenkinek? Minél többet fogsz enni, annál kövérebb leszel és minél kövérebb leszel, annál többet fogsz enni, mert fent kell tartanod a felesleges zsír mennyiségét. Magyarán bekerül az ember egy ördögi körbe és utána sajnáltatja magát, hogy "én pedig, olyan keveset eszek és nem értem, hogy mitől hízok!". "Nincs pénzem eljárni konditerembe vagy egészségesebb élelmiszert venni!".

kövérség

A következő fázis az, amikor észbe kapunk és 2 nap alatt akarunk lefogyni, de legyen 2 hét vagy 2 hónap. Igazából mindegy, mert ennyi idő alatt csak pár kilót tudunk fogyni, nem 20-30 kilókat. És, ha éppen van valamennyi félre tett pénzed, akkor azt ugye nem személyedzőre, meg dietetikusra költöd, hanem a legegyszerűbb dologra: csodaszerek vagy fogyasztószerek tengerére. Mennyivel egyszerűbb bekapni pár tablettát és folytatni a zabálást. Egy példát hadd mondjak erre. Van ez a zsírmegkötő szer, amit, ha beveszel, akkor az elfogyasztott zsírt megköti és nem engedi felszívódni a szervezetből, hanem kiürül. Milyen jól hangzik, hogyha kiürítem a megevett zsírt, akkor nem fogok hízni, talán még fogyni is fogok. Csakhogy nem a zsírtól hízik az ember, hanem a szénhidráttól. Zsírt igenis enni kell, kötelező, mert nagyon fontos szerepe van az egészséges szervezet működésében. Ha nem eszel zsírt, akkor hiánybetegség lép fel.

kövérség

Gondolom most páran feltették azt a kérdést, hogy akkor a zsírszegény ételek, amiket az élelmiszer gyártók készítenek, azok rosszak? Igen azok rosszak, mert elhitették az emberekkel, hogy a zsír az csúnya rossz fiú, ezért zsírszegényé teszik az ételt. Azonban, így rossz lesz az ízük, mert az ember szereti a zsíros dolgok ízét. Ahhoz, hogy finom legyen, na mit csinálnak? Cukrot raknak bele, igen, hogy még kövérebb legyél és azt gondold, hogy milyen egészséges vagy, de pár pohár zsírszegény joghurttól még nem fogsz kövérnek látszódni, de hozzájárul a hízáshoz, mert azt hiszed, hogy jó és akkor automatikusan többet is eszel belőle. De persze csak egyre jobban elhízunk és nem értjük, hogy mitől. Persze a zsírszegény élelmiszerre nem gondolunk, mert arról tudjuk, hogy milyen jó, az nem lehet a hibás és továbbra is költjük rá a pénzünk.

tápanyag táblázat

Nem kell félreérteni, ha egy kiló zsírt megeszünk, akkor attól bajunk lehet, főleg, ha az telített zsír. Azonban normál étkezés mellett, nem kell félnünk tőle. Mikor leülünk újra enni az asztalhoz, kérdezzük meg magunktól, hogy plusz kajára költöm a pénzem, hogy kövér maradjak vagy segítséget kérek szakemberektől, hogy a következő évet már vékony emberként kezdhessem?

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás