Miért hízunk terhesség alatt?

Írta:
Miért hízunk terhesség alatt?

Elég sok történetet hallani azoktól, akik terhesek voltak és most problémájuk van a terhességi hízástól. A nők számára leginkább az jelenti a legnagyobb problémát szülés után, hogy a többség jó pár plusz kilóval fejezi be a terhességet. Magyarán szóval 5, 10, 20, de akár 30 kiló hízás terhesség alatt is lehetséges, aminek sok nő nem túlzottan örül. Hát még a férjük. Van, akinek sikerül leadni, van, akinek csak egy részét, de van olyan, aki élete végéig küszködik és egy grammot se tud fogyni, sőt akár még hízik tovább. Azonban van kiút ebből és a nem terhesség utáni fogyás lehetősége(az is), hanem a terhesség alatt kell olyan döntéseket meghoznunk, hogy ne legyen gondunk a túlsúllyal. Ezt a legtöbb nő nem tudja vagy nem érti, hogyan lehetséges. Olvass tovább és derítsd ki.

terhességi hízás

Rossz hozzáállás

Amint a végére érünk te is látni fogod, hogy mennyire pofon egyszerű nem elhízni terhesség alatt, avagy létezik terhesség hízás nélkül is. Nézzük logikusan a dolgokat és kezdjük az alapoktól. Egy átlagos nőnek, aki 160 cm és ehhez tartozó ideális 55 kiló esetén, körülbelül 1600-1700 kalóriára van szüksége. Ez függ a napi aktivitásunktól is, de egy ülő munkát végző nőnek ez lenne az ideális. Azonban, minél magasabbak és nagyobb testtömegűek vagyunk, annál több kalóriára van szükségünk. Ez fordítva is igaz, minél alacsonyabb és kisebb valaki annál kevesebbet ehet. Persze ez igaz egy 12 éves gyerekre is, alapból nincs annyi ételre szüksége, mint egy felnőttnek. Ezért, amikor terhesek vagyunk és egyre nő a hasunkban az embriótól, akkor normális, hogy valaki egyre többet eszik, minél nő a saját súlyunk ezáltal.

terhességi hízás

Megoldás?

Itt kezdődnek a bajok, mert a legtöbb nő úgy gondolkozik, hogy "én most kettő helyett eszem" és alapból kívánósabb is lesz. Sőt, amint rájön, hogy neki most "szabad" vagyis azt hiszi csak, akkor biztos elszalad a ló mindenkivel. Kicsit gondoljunk bele ebbe a "kettő helyett eszem" mondatba. Ha te 55 kiló volnál, akkor hirtelen beléd költözött még egy 55 kilós ember? Mert így korrekt lenne azt állítani, hogy kettő helyett eszel, mert duplájára nőtt a súlyod, amit ugyebár fent kell tartani plusz kalóriával. Valójában az a helyzet, hogy a terhesség végén lévő csecsemő, ha eléri a 3 kilós ideális súlyt, akkor az azt jelenti, hogy naponta plusz 100 kalóriával kell csak többet enni, mint a saját napi kalória szükségleted és hangsúlyozom, ez a terhessége vége fele, amikor a baba már a legnagyobb. Tehát félidőnél csak 50 kalória körül lesz ez a szám. Kezdeti stádiumban pedig ugyan úgy, mint bármikor máskor. Hogy egy példával bemutassam a 100 kalória kb 100g banán vagy 4-5 kanál főtt rizs vagy 2dl 2,8% tej, hogy fehérje, zsír és szénhidrát is meg legyen naponta.

terhességi hízás

Megértés

Alapvetően, amikor valaki látványosan és érezhetően hízik, a terhesség ellenére is, akkor az csupán a mértéktelenségre vezethető vissza, mert úgy gondolja, hogy akkor tesz jót a gyerekével, ha bőségesen eszik. Elrontani biztos nem lehet vele, de saját magunknak biztosan nem teszünk jót. Ilyenkor persze minden leendő anya arra gondol, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy egészséges gyerek legyen és ez így is van jól, de nem mindegy, hogy közbe velünk mi történik. Biztos vagyok benne, hogy sokan nem fogják megfogadni ezt a tanácsot, nem is várom el, de jó, ha tisztában vagyunk vele. Azt azért megjegyezném, hogy amikor szopatásos időszak van, akkor bizony szükségünk van a plusz kalóriákra, akár 300-400-ra is mert a sok tej termelődéséhez elengedhetetlen.

Nem kell kukán ülni és arra gondolni, hogy ezt jó lett volna hamarabb is tudni, akkor talán nem kéne most szülés után hasról fogyni, hanem csak kicsit várni, hogy visszaálljon minden a régi kerék vágásba. Ugyan úgy, mint bárki más te is jelentkezhetsz a New Man Programra és segítünk neked a fogyásban. Azonban, ha épp terhesség előtt vagy és csak szimplán nem szeretnél elhízni terhesség alatt, akkor is előtted áll ez a lehetőség.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

terhesség diéta fogyás hízás