Gyümölcscukor és tévhitek

Írta:
Gyümölcscukor és tévhitek

A hét képe

Gyümölcscukor és tévhitek

Nem egyszer hallottam és olvastam, hogy a gyümölcscukor miatt tulajdonképp gyümölcsöt se lenne szabad enni, ha fogyni szeretnénk. Azt állítják, hogy ugyan olyan rossz, mint bármelyik étel, amiben cukor van.

Azt hiszem nem fogok senkit megdöbbenteni azzal, hogy igenis lehet, sőt kell is gyümölcsöt enni, fogyás alatt is.
Egyrészről a legédesebb gyümölcsben sincs annyi cukor, hogy azzal tönkre tegyük a diétánk és a fogyásunk. A banánt tartjuk a legkalóriadúsabbnak, azonban még abban sincs annyi kalória, hogy meg kéne vonni magunktól. Pontosabban 100g-ban 96 kcal, ami a legideálisabb ugyanis nagyon jó lehet, akkor amikor nem vagyunk otthon és muszáj lenne enni valamit, ami diétásnak módható és laktat is.
Másrészről a gyümölcsök többsége 40-60 kcal között mozog, ami azért nagyszerű nekünk, mert a térfogatához képest kevés a kalóriatartalma, így sokat ehetünk belőle és jól is fogunk lakni anélkül, hogy híznánk, de nagyobb eséllyel fogynánk is tőle.

Én azt szoktam ajánlani, hogy naponta egy gyümölcsöt meg kell enni, legyen az a nap bármely időszakában. Ezt azért mondom, mert nem egyszer hallottam már másoktól, hogy azért nem esznek este gyümölcsöt, mert szerintük éjszaka megrohad a belükben a gyümölcs...Ekkora baromságot is ritkán hallok, de sajnos úgy terjednek ezek a tévhitek a fogyás körül, hogy az én kis írásommal se igazán tudnánk befolyásolni ennek a terjedését.
Gondolkodj ésszerűen. A gyümölcs maradványai max 1-2 napot lehet a szervezetedben, a nagy részét az evés után nem sokkal ki is pisiled, nyilván, ha este eszed, akkor holnap reggel. A többi részét vagyis a szénhidrát tartalmát pedig azonnal felhasználja a tested. Próbáld ki, amikor éhes vagy és eszel egy almát, akkor pár perc múlva már nem leszel éhes és kb fél-egy óra múlva megint érezni kezded az éhség érzetet. Ezért azért van, mert egy alma kalória tartalma nem sok, egy felnőtt embernél magasságtól függően fél-egy óráig lát el energiával.

De tételezzük, hogy tényleg megrohad a gyümölcs a beledben. És akkor mi van? Valakinek volt már ebből problémája valaha? Tehát azt javaslom, hogy nyugodtan bármikor, 6 pofával. Jó étvágyat!

(Kommentben szívesen várok téma javaslatokat.)

A blogon más hasznos információt is találtok diéta és fogyás témában. Amennyiben azonnali segítségedre lenne szükséged, úgy a New Man Program pontosan neked lett kitalálva. Ráadásul neked nem kell már kitapasztalni a fogyás rögös útjait.

new man program 

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás hét képe