Milyen joghurtot válasszunk diéta alatt?

Írta:
Milyen joghurtot válasszunk diéta alatt?

Zsíros vagy zsírmentes?

joghurt diéta

A joghurtot úgy tartjuk számon, mint egy egészséges és diétás étel. Én is meg tudom erősíteni, hogy valóban kiváló diétás étel és egy-egy étkezésre kiváló lehet. Kifejezetten tízóraira szoktam ajánlani vagy akkora amikor elmész otthonról és kell valami tartalék, amit gyorsan be tudsz kapni. Normál esetben egy 125 g-s joghurt egy órára elegendő kalória mennyiséget tartalmazz, nyilván ez súly és magasság függvénye is. Azonban jogosan merül fel a kérdés, hogy pontosan melyiket válasszam hisz többféle létezik a piacon?

Zsírmentes jobb?

Ha röviden és tömören szeretnék válaszolni, akkor az lenne, hogy mindegy melyiket választjuk. A legrosszabbak is vannak olyan jók, hogy segítse a fogyásunkat, de azért, ha tudunk adjunk a minőségre. Kezdjük előbb a gyümölcs nélküliekkel. A natúr joghurtból előszeretettel választjuk a zsírszegény vagy zsírmentes joghurtot. A 0%-s joghurtra diéta alatt már korábban is kitértem, de most is el szeretném mondani, hogyha lehet ne azt válasszuk. Sokkal jobb a hagyomány zsírosabb verzió, ugyanis a 0%-osból, amikor kivonják a zsírt, annyira rossz lesz az íze, hogy valamit kezdeni kell vele. A gyártók ezért cukrot raknak hozzá, hogy továbbra is finom maradjon. Azonban pont az lenne a lényeg, hogy a cukrot kerüljük ahol lehet.

Házi gyümölcsös joghurt

A bolti gyümölcstartalmú joghurtokat is, ha lehet kerüljük és inkább magunknak készítjük el. Egy pohár natúr joghurthoz nyugodtan rakjunk egy marék friss gyümölcsöt, ami lehet bármilyen. Sokkal nagyobb mennyiséget kapunk, mintha gyárilag lenne benne, hisz a gyümölcsben lévő víz is megmarad, így a kalóriaértéke is alacsonyabb lesz. Nagyobb lesz a térfogata és laktatosabb is egyben, nem fogunk annyira hamar megéhezni diéta és fogyás alatt, de ha eljött az ebédidő, attól még ennünk kell. A másik tényező, hogy sokkal finomabb is, mert ha frissen van benne a gyümölcs, akkor evésnél mintha ízbombákra harapnánk. Ha még ennél is többre vágysz, akkor ajánlom neked a Yogodream joghurtjait, aminél pont az a cél, hogy maga a joghurtot is saját magad készítsd el, így tudod, hogy amit eszel az biztos diétás lesz és nincsenek benne rejtett összetevők.

Persze attól, mert tudatosan fogyasztunk joghurtot még nem fogunk lefogyni, de mindenképpen segíteni fog. Azonban, ha szakszerű tanácsokat kérsz a valódi tartós fogyásról, akkor jelentkezz a New Man Programra. Személyre szabott, egyedi diétát állítunk neked össze és kapsz magad mellé egy tanácsadót is, hogy garantált legyen a sikered. 

joghurt diéta

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás