A kövérnek jobb lenni, mint vékonynak?

Írta:
A kövérnek jobb lenni, mint vékonynak?

A divat világban, TV-ben és megannyi magazinokban pózoló vékony modell már sokak felháborodását váltotta ki. Való igaz, hogy ezeken a média csatornákon, csak egy alak létezni és nem létezhet más csak a vékony és karcsú forma. Kate Champion koregráfus, Kelli Jean Drinkwater művész és Toby Burrows fotográfus egy sokkoló média kampányt indítottak a valós kinézetű emberek ügyében. Arról van szó, hogy kövér nők pózolnak a kamerának, mint ahogy egy modell szokott egy divat fotózás alkalmával és ezzel arra szeretnék felhívni a világ figyelmét, hogy a valóság itt keresendő és nem a magazinok címlapján. 

 A tovább mögött folytatom és megnézhetitek az elkészült képeket.

Való igaz, a divat világ hamis, tele fél igazságokkal, ámbár a mostani fotósorozat készítői is túloznak, a valóság kifejezésével. A világban sokkal több a nem modell alkat, mint a modell alkat. Valóban nem lenne tanácsos mindenki fejébe beültetni, hogy te is légy fitt és üde, néz ki úgy, mint egy modell a kifutón. Azonban, aki szeretne úgy ki nézni nem szabad megvetni. Mindenkinek van egy ideálja a fejében, hogy hogyan képzeli el magát, és, ha valakinek ez egy modell alkat akkor szíve joga. Ugyan úgy, mint kövér is bárki lehet, ha azt szeretne lenne. De! Amikor megnéztem a fotósorozatot, arra gondoltam, hogy "igen, tényleg így néz ki a való világ, de miért lenne ez így rendben?". Attól, mert "valódi emberek" szerepelnek a képeken és a tényleges mai valóságot adják vissza, még nem jelenti azt, hogy ez lenne a követendő példa. Sőt akkor már azt kell, hogy mondjam, inkább a modell világot választom. Már egy korábbi posztomban is kifejtetem a véleményem arról, hogy miért fogadják el magukat az emberek ilyennek. Betegség betegség hátán, csak ezt lehet érni egy kövér embernek, nem beszélve a komoly anyagi vonzatáról.

 telt lányok

Merjünk változtatni az életünkön. Sokan azt hiszik, hogy őket kövérnek teremtették és nem tudják, hogy mit csinálhatnának ennek érdekében. Akik tőlem kérnek segítséget, látom, hogy mindannyiuknak van egy vagy több hibája az életében, ami a súlyfeleslegüket okozza. Ezt hibát csak úgy tudjuk kideríteni, ha szakembertől kérünk segítséget, amit lássunk be, rövid idő alatt megtehető, de hosszú távú segítséget fog eredményezni az életünkben.

Fotó: Toby Burrows

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta molett