Hizlaló strandételek: Fagyi

Írta:
Hizlaló strandételek: Fagyi

Kedvenc nyári hűsítő finomságunk a fagyi a strandok népszerű kínálatában is benne van. Szerintem nincs élő ember, aki ne szeretné a fagyit. Számtalan formában és variációban megtalálható már, jobbnál jobb ízvilágot tárnak manapság elénk csak az az egyetlen baj vele, hogy sajnos könnyű hízni tőle. Kérdés csak az, hogy mennyit ehetünk belőle, hogy ne hízzunk tőle.

fagyi

Mi a baj a fagyival?

Nagyon sok fagyi recept létezik, de az alap ugyanaz. Tejszín, tej, tojássárgája, cukor. A tejen kívül mindnek magas a kalóriatartalma, ami nem éppen diéta baráttá teszi őket. Ráadásul, ha ehhez még csokit rakunk, akkor meg is van az igazi kalóriabomba. Egy gombóc csokifagyiban, ami 40g kb. 70 kalória van. Nem tűnik soknak és valóban nem a legvészesebb. Az biztos, hogy jobb, mint a lángos és a palacsinta.

Mennyi fagyit ehetünk?

Ez egy nagyon trükkös kérdés, mert itt nem inkább a mennyiségen van a hangsúly, hanem hogy mikor ettünk előtte és mikor fogunk utána. Egy átlag ember 3 gombócot szokott enni átlagosan, ami azt jelenti, hogy 210 kalória van benne jobb esetben és akkor még nem számoltam, ha esetleg ehető tölcsérrel kéri. Tehát 120g mennyiség kerül a gyomrodba és 210 kalória, ami nem a legjobb párosítás. A trükk abban van, hogy sokan ezt ebéd után eszik, vagyis akkor amikor már az ebéddel jól laktak. Ha nem szeretnél hízni tőle, akkor figyelj arra, hogy ebéd után legalább 3 óra azért teljen el és, ha 3 gombócot eszel, akkor legalább 2 óra utána. Így biztosra veheted, hogy nem fogsz tőle hízni. Azt persze nem garantálom, hogy nem fogsz addigra megéhezni, mert jellemző a magas kalóriatartalmú ételekre, hogy gyorsan felszívódnak és már egy óra múlva megéhezel. Nem véletlenül kerülendő diéta alatt. 3 gombócnál viszont már, ha lehet ne együnk többet.

Létezik diéta barát fagyi?

Manapság egyre több helyen van cukormentes fagyi. Ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, hogy ez se jobb, mint a hagyományos. Ugyanis minél kevesebbet a cukor benne, annál több a zsír. Az egyetlen megoldás, ha gyümölcsfagyit választasz és persze ügyelve, hogy valóban gyümölcsből készüljön, mert sok a színezett és aromás fagyi is. Persze ez nem azt jelenti, hogy többet is ehetünk, hanem hogy ez egy jobb választás, ha már mindenképp fagyizni szeretnél, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy diéta alatt sajnos nem lehet, mert sose fogsz fogyni, ha eddig rendszeresen ettél, akár strandon akár otthon esténként.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta hízás strandételek