Hizlaló strandételek: Hot-dog

Írta:
Hizlaló strandételek: Hot-dog

Tipikus amerikai gyors kajáról lesz szó, amit elég sok ember kedvel is. A hot-dog azon ételek közé tartozik, amik inkább hizlalnak téged, mintsem vigyáznának az alakodra. Hogy miért? Az mindjárt kiderül.

hot-dog.jpg

Miért hízunk a hot-dog-tól?

Na jó, kicsit csúsztattam, mert nincs olyan étel, amitől automatikusan hízni lehet, de vannak olyanok, amiktől már kevés mennyiségtől is lehet, mert annyira kalóriát tartalmazni, hogy a kevés is sok néha. Mivel a virsli az egyik fő összetevő ami nem éppen a minőségről híres, így ne csodálkozzunk, ha a normál főtt húsokhoz képest kétszer annyi kalória van benne. Ez azért van, mert leginkább állati maradékokból készül, amiben arányaiban több a zsír, mint abban a húsban, amit egészben kapsz meg feldolgozatlanul. A másik ugye tipikus ellenség formájában a kifli. A kifli a szénhidrát oldaláról támad és mint tudjuk nem éppen diéta barát. Ennek ellenére nem mondom azt, hogy nem lehet kiflit enni, de csak mértékkel és napi egynél többet ne.

Lehet-e diétás egy hot-dog?

Erre a határozott véleményem, hogy igen. Kezdjük azzal, hogy a kifli lehetne teljes kiőrlésű, de ez még nem sokat segítség. A trükk a hozzávalókban rejlik. Ha ketchup-öt és/vagy mustárt rakunk hozzá máris javítunk rajta. Sokan szeretik például savanyúsággal, ez főleg Amerikában népszerűbb, hogy csalamádészerű savanyúságot raknak még bele. Persze, ha valakinek már egy hot-dog is elég, hogy hízzon tőle, annak az tudom ajánlani, hogy felezze meg és egyen hozzá mást, így mennyiségre is eleget fogsz enni és jól is fogsz lakni miközben biztosan nem fogsz hízni. Aztán 3 órával később megeheted a hot-dog másik felét is ugyan így. Azonban általánosságban elmondható, hogy egy hot-dog-nál többet nem kellene enned, ha jót akarsz magadnak hosszú távon.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta hízás strandételek