Paleolit diéta - Diéta mítoszok

Írta:
Paleolit diéta - Diéta mítoszok

A paleolit diéta előnyei és hátrányai

A paleolit diéta az egyik legnépszerűbb diéták egyike és mondhatni joggal az. A lényege abban rejlik, hogy olyan ételeket lehet csak fogyasztani a fogyás és diéta alatt, amit a Paleolitikum korszakban ettek az emberek vagyis az őskorban egyszerűbben fogalmazva. Ott nem tudtál munka után beugrani egy gyorsétterembe, tehát nem volt mitől elhíznod. Abban az időben a legtöbb ételnek ami a természetben megtalálható volt maximum 150-170 kalóriája volt, ami leginkább a zsíros húsokra volt igaz. Két kivétel volt a méz, aminek 320 a kalóriája és a tiszta zsír, ami 900 kalóriával rendelkezik. Hatalmas űr volt tehát a szénhidrát dús ételek terén. Ha nincs mitől elhízni, akkor ez egy jó módszer? A tovább mögött kiderül.

paleolit diéta

Paleolit diéta hátránya

Aki a paleolit diéta híve, az túl nagyot nem hibázik, amikor ezzel akar lefogyni. Azonban amikor a paleolit diétára gondolok, mindig egy szó jut eszembe: felesleges. Miért felesleg? Az alapja jó, hisz a magas kalóriatartalmú ételeket iktatja aki az étrendből. Az én diétám is erre épít, azonban a paleolit diéta egyben feleslegesen zár ki olyan ételeket, amiket régen ugyebár nem ettek, de ma sem lehet tőlük hízni, ha tudod mikor mennyit ehetsz belőle és teljes nyugalommal lehetne fogyasztani, ami mellette még fogyni is tudsz. Ilyen például a fehér liszt. Igen a fehér liszt, aki azt mondja, hogy a fehér liszttel csak hízni lehet az azért mondja ezt, mert nem tudja, hogyan lehet vele fogyni és hogy mennyit lehet enni belőle. Azonban a sütemények, kekszek és hasonlók már tilosak, de a tésztafélék, főzelékek, levesek, amikben van liszt még teljesen jók. Miért állítom ezt? Mivel én is így fogytam le 25 kilót és gond nélkül tartom a súlyom, sőt az ügyfeleim is fehér liszt mellett fogynak.

A visszahízás kockázata

A legtöbb ügyfelemnek elszoktam mondani, hogy amint megtanulod a segítségemmel a helyes táplálkozás alapjait azonnal egyik pillanatról a másikra szinte lehetetlen lesz a hízás számodra. Nyilván, ha visszatérsz a saját régi szokásaidhoz máris jönni fognak a kiló vissza. A paleolit diéta nagyon sok ételt zár ki feleslegesen, amit fogyás után se lenne szabad enned, mert ehhez az étrendhez szokott a szervezeted és ezt tanultad meg fejben, ehhez alkalmazkodtál. Mivel fogalmad se lesz, hogy a fogyásod után a fehér lisztes ételekből mennyit ehetsz meg biztonságosan, így beindulhat a jojó effektus vagyis lassan, de biztosan elkezdenek visszajönni a leadott kilóid. Ezzel szemben én arra is megtanítalak, hogy mennyi süteményt ehetsz meg, hogy ne hízzál tőle a fogyásod után se és pontosan milyen trükkel tudod mind ezt elérni.

Ha kedvet kaptál hozzá, akkor bátran jelentkezz és kattints ide: Diéta tanácsadás

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta