Márton nap alatt ezeket nem eheted, ha diétázol

Írta:
Márton nap alatt ezeket nem eheted, ha diétázol

Diéta körül forog most minden nálad és nem szeretnél elcsábulni Márton nap ellenére se? Jellemzően ilyenkor nagyon sok zsíros ételt fogyasztunk, így adunk pár tippet, hogy mire kell figyelned és mit kerülj. Hiszen nem szeretnénk, hogy füstbe menjen a diétád.

márton nap tepertő zsíros kenyér töltött libacomb diéta

November 11-én mindenki a liba mámorában él, így szinte kötelező valamilyen libás ínyencséget enni ilyenkor. Ha elmész valamilyen rendezvényre, akkor biztos lehetsz benne, hogy számtalan libás étellel fogsz találkozni, de ezek közül nem mind alkalmas diéta alatt. Itt van 3 libás étel, amit mindenképpen kerülnöd kellene:

Liba tepertő

Ha valaki nem tudná a liba tepertő a liba bőre olajban megsütve. Mondani sem kell, hogy az állati bőr nagyon sok zsírt tartalmazz, így a sült libacombon lévő bőrt is tabu diéta alatt, ráadásul a liba tepertőt bő olajban sütik, így nagyon sok zsírt tud pluszban magába szívni. 100 grammban 823 kcal van, ami rengeteg, hiába nem emeli meg az inzulinunkat.

Töltött libacomb

Önmagában a libahús nagyon diétásnak mondható, hiszen minden parázs hús csak fehérjét tartalmazz, ami kedvező diéta alatt. Azonban ez már a töltött libacombra nem igaz és itt a töltelék a hibás. Mivel általában hagyományos májas, tojásos, zsemlés töltelékkel töltjük meg, ami a 320 kcal-t is elérheti és egy diétázó számára már ez is sok.

Libazsíros kenyér

A zsíros kenyér talán az egyik legütősebb diéta baki, amit egy diétázó el tud követni Márton nap alkalmával, de egyébként is. Hiába finom, hiába kívánjuk, sajnos erről most le kell mondani. Koncentrálj arra, hogy miután már lefogytál, önbizalommal túlcsordulva fogod tudni megenni, természetesen akkor is módjával.

Mit ehetsz Márton nap alatt?

A sült libacomb párolt lilakáposztával Márton nap alatt az egyik legjobb választás, amivel nem tudsz hibázni és nem borul fel a diétád se. A libahússal beviszed a napi fehérje adagod jó részét és egy kevés zsírt is, ami fontos. A párolt lilakáposztával pedig minimális szénhidrátot és zsírt viszel be. A hangsúly nem a zsírmentességen van, ami ugye nem egészségesen, hanem a felesleges zsír bevitelen.

Ha pedig önkontroll hiányban szenvedsz és nem tudod mit szabad és mit nem a többi napon, akkor neked diéta tanácsadásra van szükséged.

Diéta tanácsadás

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta