Diéta mítoszok - 90 napos diéta

Írta:
Diéta mítoszok - 90 napos diéta

Talán az egyik legnépszerűbb diéta egy átlag ember számára. Még, aki nem is diétázott az is biztos hallott már a 90 napos diétáról. Mielőtt neki kezdenél egy diétának, főleg a 90 naposnak, érdemes lehet elolvasni ezt a cikket, hogy képet kapj, miről is van szó, mit is kell csinálni vagy tényleg ez egy jó módszer a fogyásomra?

A 90 napos diétát szétválasztó diétának is hívják néhány helyen, mert tápanyagokra van bontva és naponta csak egy fajta tápanyagot vihetsz be a szervezetedbe. Konkrétan úgy néz ki, hogy minden reggelire csak gyümölcsöt ehetsz és ebéd előtt egy órával kell elfogyasztani az utolsó gyümölcsöt. Ez még nagyjából meg is állja a helyét, nem lehet rá azt mondani, hogy kibírhatatlan.

Fehérje

Első nap miután megettük a gyümölcsünket reggelire kezdődik a Fehérje nap, ami azt jelenti, hogy leginkább fehérje tartalmú ételeket kell ennünk egész nap. Ez leginkább húsokból, tejtermékekből, tojásból áll. Minimális kenyér megengedhető, illetve saláta. Na most illő megjegyezni, hogy diéta alkalmával nagyon sok fehérjét kell ennünk, leginkább azért, mert az építi az izomszöveteinket és mivel diétázásnál nem csak a testzsírt, hanem izomzatot is veszítünk. Így már is nagyon jó barátunkká válik és jó, ha rendszeresen esszük. Tehát nagyon szükségünk van rá.

90 napos diéta

Keményítő

Második nap, keményítő nap következik. Itt hasonló képen mindent lehet enni, amiben keményítő van. Például sok zöldségféle, bab, borsó, krumpli, rizs, lencse, kukorica, sárgarépa. Itt megengedett még a paradicsom, saláta és egy kis kenyér is. 

Szénhidrát

Harmadik nap jöhet a szénhidrát nap, amire nagyon nagy szüksége van a szervezetünknek, ugyanis ez az üzemanyagunk, nélküle elengedhetetlen lenne a mindennapok. A szerveink és az agyunk megfelelő működését biztosítja. Viszont ez a felelős az elhízás miatt, ugyanis a túlzott szénhidrát bevitel következtében a felesleg elraktározódik a zsírszöveteinkben.

Gyümölcs

Negyedik nap a gyümölcs nap, itt korlátlanul bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatunk. Persze a gyümölcs egészséges és kevés benne a kalória, de egész nap csak gyümölcsöt enni elég unalmas lehet.

90 napos diéta

Ötödik naptól elölről kezdődik és szintén fehérje napot kell tartanunk. 

A nagy öregek is megmondták már régen, hogy változatosan kell táplálkozni. A 90 napos diéta akkor lenne változatos, ha nem lenne szétválasztva tápanyagokra, hanem rendesen egymás mellett ennénk mindent, amit egy jó és egészséges diéta megkövetel. Nyilván akkor már elveszítené a szétválasztás fogalmát és egy sima mezei diéta lenni, ami valójában ezerszer jobb bárminél. Bárki, aki eddig azon gondolkozott, hogy elkezdené, annak azt javaslom, hogy ne tegye, inkább nézzen utána alaposan a dolgoknak és meglátja mennyire hasznavehetetlen.

Ha már csináljuk, mert a szomszéd is így fogyott 20 kilót és végig akarjuk csinálni a 90 napos diétát, akkor az érdekes része csak akkor fog jönni, amikor vissza szeretnénk állni a normális étkezésre. Nagy valószínűséggel, a testünk, amint észleli, hogy normálisan, a megszokott módon kapja a tápanyagokat, hirtelen elkezd raktározni, hogyha ne talán még egyszer visszaállnánk erre a 90 napos diétára, akkor legyen miből fedezni a költségeket. Ezt hívják jojó effektusnak, amitől minden diétázó retteg. Ez azért van, mert a 90 napos diéta alatt hol megkapja a tested a szükséges tápanyagokat, hol nem. Ez hiánybetegséget idézhet elő és felborul a táplálkozásod helyes módja. Tehát lehet vele fogyni, de arra is gondolja, hogy mi lesz a fogyás után? Mit csinálsz majd után, vagy terved?

Egy jó diéta a miértekre is választ ad, a 90 napos diéta nem.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás