Good Food Program - Dalma 14. nap

Írta:
Good Food Program - Dalma 14. nap

good_food_banner.jpg

Az elmúlt időszakban nagyon motiváltnak éreztem magam az egészségesebb életmód folytatásához. Nem mondom, hogy nem voltak bakik és elgyengülések, de ezért nagyon jó ez a program; mert ha az ilyesmi elő is fordul, másnap újult lendülettel indulok a segítség és a jó tanácsok hatására.

Eltelt két hét és már elértünk kezdeti sikereket Dalmával. Neki a legnagyobb problémát a sütemények, csokik és kekszek jelentik, vagyis nem bír ellenállni nekik, ha úgy hozza a kedve. Gyakorlatilag ezeket falási rohamoknak lehetne hívni. Ettől a problémájától próbálunk megszabadulni, ami nem kis feladat számára. Ezt tulajdonképpen úgy kell elképzelni, hogy Dalma alapvetően egészségesen táplálkozik, de mikor rátör egy ilyen bűnös kaja iránti vágy, hajlamos túl sokat enni belőle. Ezután még tetézi a bajt, hogy ilyenkor bűntudata is van és nem eszik este. Ez a kettős kombináció, hogy sokat eszem egyszerre, aztán után meg semmit, automatikus hízáshoz vezet. Ez is történt vele pár hónapja, egyre jobban elkezdett gyarapodni a súlya, ami oda vezetett, hogy újra fogyni akart, de mellette megmaradt a sütemények utáni vágya.

Gyakorlatilag egy ördögi körben van Dalma, ami megkeseríti az életet. Tudja, hogy mit csinál és mit nem. Azt is tudja, hogy mi a helyes és helytelen, de a vágyait nem igazán vagy nagyon nehezen tudja kontrollálni. Az elmúlt két hétben azért sikerült eredményt elérni. Ugye több ételről van szó, ami szóba jöhet nála, leginkább az a közös bennük, hogy mindben sok a szénhidrát és édesek. Ami egy édes szájú embernél komoly feladatot jelenti, ha türtőztetni akarja magát. Írtunk egy listát, amiben azok szerepelnek, amivel gondja van Dalmának:

  1. Torta
  2. Keksz
  3. Csokik
  4. Sütemény 
  5. Péksütemény

torta_keksz.jpg

5 fajtára osztottuk és első a számára legkönnyebben elhagyható étel és ahogy haladunk úgy jutunk el a legnehezebben elhagyhatóig. Eddig sikerült a tortát és a kekszeket kiiktatni az étrendből. Ami azt jelenti, hogy ezeket az ételeket már nem keresi Dalma. A többi ételen még dolgozik, azokból még a mai napig eszik, de a változáshoz idő kell, főleg, ha valakinek problémái vannak. Jelen pillanatban a csoki kizárásán dolgozunk, ami nagyobb feladat, mint az első kettő, de csak idő kérdése a dolog. Már korábban is írtam nem az a célunk, hogy soha többé, hanem, hogy kontrollálni tudjuk azt, amit akarunk.

Ezentúl várom mindenki jelentkezését a gunexg@gmail.com e-mail címre, aki szívesen részt venne a programban. A részleteket személyesen kapja meg minden jelentkező és személyesen foglalkozók mindenkivel, aki hajlandó a segítségemet kérni. Senki sem marad magára. Mindent, amit tudsz magadról írj le, minél több adat áll rendelkezésemre, annál nagyobb az esélyed.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta dalma