Good Food Program - Dalma 42. nap

Írta:
Good Food Program - Dalma 42. nap

good_food_banner

Neki estünk egy újabb áldozatnak az elmúlt két hétben, még pedig a süteményeknek. A sütemény előnye, hogy számos verzióban létezik száraz, krémes, édes, savanyú, ropogós, így mindenki megtalálhatja a számára kedvező formát. A legnagyobb probléma, hogy a sütemények közös jellemzője, hogy kalóriadúsak. Nagyon nehéz olyat csinálni, ami kalóriaszegénynek mondható, de még, ha van ilyen is, akkor is több, mint elég lenne.

sütemény

Nem akartam, hogy Dalma hirtelen szüntesse meg a kapcsolatát a süteményekkel, ezért több részre osztottuk fel az elhagyásukat. Először az volt, a menetrend, hogy minden olyan sütemény, amiben csoki található az onnantól kezdve tilos. Tehát, amiben nincs az nyugodtan bármikor ehet. Ezzel azt értük el, hogy kétszer is meggondolta, hogy mit válaszon, amikor arra sor került. Mivel a csokit korábban kizártuk, így értelemszerű volt, hogy ezzel kezdjünk és itt is kizárjuk. Azonban még mindig ihat forrócsokit, ha úgy gondolja. Ezzel kielégítve ezt a vágyát.

sütemény

Ezután már minden olyan sütemény tilos volt, amiben nincs gyümölcs vagyis csak olyat ehet, amiben van valódi gyümölcs. Tehát ilyen eper ízesítésű krémes süti nem játszik, hanem, amiben tényleg voltak eper darabok vagy más gyümölcs. Ezért azért jó, mert a gyümölcsös sütikben kevesebb a kalória, így kis túlzással nyugodtabban megeheti. Ez egy jó alternatíva a tudatosabb táplálkozásért, de még mindig nem az igazi.

  1. Torta
  2. Keksz
  3. Csoki
  4. Sütemény
  5. Péksütemény

sütemény

Következett a végső menet és minden süteményre kiterjesztettük a tiltás, így volt ideje megszoknia Dalmának a sütemények nélküli életet, aminek szerintem ő is örül, mert rengeteg bűntudatot ébreszt benne egy szelet elfogyasztása is. Így, hogy több minden van már kizárva az életéből, gondolkodásra sarkallja és jobb döntéseket fog meghozni azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a következő étkezésére. Következőnek a péksüteményeket vesszük be vagy legalábbis megpróbáljuk és reméljük, hogy jól fogunk haladni.

sütemény

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta dalma