A tartós fogyás logikája

Írta:
A tartós fogyás logikája

A hét képe

A fogyás és a tartós fogyás között hatalmas a különbség.

Fogyni nem akkora bűvész tudomány, mint azt sokan képzelik. Mindenki össze tud állítani egy diétát a saját ízlése szerint és sok esetben még el is lehet érni eredményt a legrosszabb diétákkal is. A gond csak ott kezdődik, hogy meddig tudjuk ezt csinál. A legtöbb esetben, ha az illető képes volt fogyni, akkor vagy megrekedt egy ponton és onnan kőkeményen nem mozdul vagy feladja, mert megunja a diétát és jöhet a visszahízás.

Mindenki gondolkozzon el egy kicsit azon, hogy vajon miért nem tanítják az iskolában a fogyást? Az emberek 99%-a úgy nő fel, hogy fogalma sincs arról, mint jelent egészségesen fogyni. Az egyetlen tanárunk ebben a szerepben a média és a nagy vállalatok. Gyakorlatilag teljesen átvették a fogyás feletti oktatás szerepét és általában el is hisszük, amiket írnak. Sőt ahány közlési csatorna, annyi módszer. Amikor a fogyás logikájáról van szó, akkor is inkább fél igazságokra alapoznak, hogy ezzel butítsák a népet. Egy példával éljek: A csípős paprikának közismerten zsírégető hatása van és erre alapozva csinálnak különféle gyógyszereket vagy étrend kiegészítőket. Nem vagyok orvos, de ha ez igaz, akkor is olyan kis hatása lehet, ami szinte egyenlő a nullával. De mások jól meggazdagodnak ebből.

Ahhoz, hogy tartós eredményt tudjunk elérni akár egy életre is, a fogyás mögötti logikát kell megértenünk. Pontosabban a testünket, hogy mire van szüksége. A testünket nem lehet vagy nagyon nehéz átverni, ha megpróbálod akkor jól az arcod röhög. Rá kell jönnöd, hogy mik az igényei és azok kell kielégíteni. Egy példát mondok erre is. A testednek ételre van szüksége, abból tartja fent magát. Ha koplalsz vagyis nem eszel vagy csak nagyon keveset, akkor ő ezt nem fogja tolerálni. Még ha fogyni is fogsz, előbb vagy utóbb vissza fogod hízni a leadott kilókat. Mi lenne akkor a megoldás? Marad az evés, de ez az a pont, amikor tudnod kell, hogy verd át a tested. A szervezetedet egy dolog érdekli, hogy tele legyen a gyomrod. Azt nem nézni, hogy ezt sütiből vagy zöldségből vitted be, hanem csak az érdekli, hogy ettél-e vagy sem. Ugye a zöldségben kevesebb a kalória, amit ő elsőre nem fog tudni, ezért egyszerűen csak elkezdi megemészteni, de rájön később, hogy kalóriahiány van és valahonnan szereznie kell kalóriát. Még a gyomrod gyakorlatilag tele van, ezért nem lesz más választása, minthogy benyúl a spájzba és kiveszi a jó öreg testzsírt.

Ha nem a sötétben akarsz tapogatózni, hanem egyszer s mindenkorra megszabadulnál a súlyfeleslegedtől, akkor előtted áll az a lehetőség, amit a New Man Program képvisel. Mint írtam, fogyni nem akkora tudomány, de megkockáztatnád a visszahízást csak azért, mert nem voltál hajlandó segítséget kérni? 

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hét képe