Miért hizlal a keksz? Ehetek kekszet diéta alatt?

Írta:
Miért hizlal a keksz? Ehetek kekszet diéta alatt?

Mutattunk egy trükköt, amivel hízás nélkül lehet süteményt enni.

Alapvetően a kekszek a sütemények családjába tartoznak és mint tudjuk nem éppen diéta barátok. Egy jó diéta ott kezdődik, hogy száműzzük az étrendünkből a sütemények, kekszek, ropik és mindenféle nassolni, ropogtatni valókat. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a kekszek miért hizlalnak és tudunk-e diéta barát kekszet csinálni otthon?

zabpelyhes keksz

Miért rossz a keksz?

Sokan gyorsan rávágják, hogy azért rossz, mert túl sok kalória van benne, vagy azért, mert liszt van benne. Ezt eddig még sehol nem hallottam vagy láttam leírva, de valójában azért rosszak a kekszek, mert túlságosan is szárazak. Persze, hogy szárazak, hisz azért keksz gondolnád, de valójában ez minden ilyen ételre igaz. Mi a baj a szárazsággal? Minél szárazabb valami annál kevesebb víz van benne. A víz határozza meg, hogy mennyi kalória van az adott ételben, a tápanyag eloszláson kívül. Vannak olyan sütemények, amik puhábbak és nedvesebbek, ezek alapból jobbak a kekszeknél, de sajnos még így túl sok diéta alatt.

csokis keksz

A saját keksz jobb?

Amit keksznek lehet nevezni az sose lesz olyan, amit fogyás alatt lehetne enni. Lehet ez zabpelyhes keksz, csokis keksz, oreo keksz vagy cukor és szénhidrát csökkentett keksz. Nem lehet olyat csinálni, amit ajánlani tudnék. Biztos eszedbe jutott már, hogy sokan diétás kekszeket árulnak, ezekkel mi a helyzet? Nos az kell, hogy mondjam, aki süteményt árul diéta szó alatt az becsapja az összes vásárlóit.

Sütemény hízás nélkül

Azonban van egy trükk, amit saját magam fejlesztettem ki és alkalmazni szoktam, de csak és kizárólag súlytartásnál lehet jó. Bár én kekszet már egyáltalán nem szoktam enni, de süteményeket úgy lehet bűntudat és hízás nélkül enni, hogy mellé vizet iszol. Baromi egyszerűen hangzik és az is. A lényeg az, hogy külön étkezésre együnk süteményt és ne már egy elfogyasztott étkezés után. Azért igyunk vizet, hogy a sütemények kalóriatartalmát kompenzáljuk, mert ugye, mint írtam a süteményekben kevés a víz ezért magas a kalóriatartalma 100g-ban. Ha egy 200g-s süteményt megeszünk, ami mondjuk 600 kalória, akkor 200g mennyiségű étel tölti ki a gyomrunkat. Ha erre megiszunk még 3 dl vizet, akkor 500g lesz a gyomrunkban és ugyan úgy 600 kalóriát ettünk. Tehát így jobban jól lakunk, mintha nem ittunk volna vizet és nem is fogunk idő előtt megéhezni.

További személyes tanácsadásért jelentkezz a New Man Programra, ahol online segítünk neked a fogyásban egy ésszerű és betartható diétával.

27 Diétás Étellista

Nem tudod, mit lehet enni diéta alatt?

Te is állandóan éhezel?
Te sem salátán akarsz élni?

Töltsd le az ingyenes anyagunkat! Hová küldjük?

27 Diétás Étel minta

diéta fogyás hízás sütemény